Alevi Kurumları İsrail'in Saldırısını protesto etti.

Alevi Kurumları İsrail'in Saldırısını protesto etti.

Alevi Bektaşi Federasyonu ve Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri İsrail’in insani yardım taşıyan gemilere saldırısını protesto etti. ABF...

A+A-

Alevi Bektaşi Federasyonu ve Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri İsrail’in insani yardım taşıyan gemilere saldırısını protesto etti.

ABF ve PSAKD bugün saat 13:00'de Taksim tramvay durağından Galatasaray postanesi önüne kadar İsrail’i protesto yürüyüşü düzenledi. Yürüyüş boyunca “Siyonist İsrail,Bebek katili”, “Gün gelecek Devran Dönecek Katiller Halka Hesap verecek”, “Filistin Halkı Yalnız Değildir”, “katil ABD Ortadoğudan Defol” sloganları atan grup sonrasında konu ile ilgili bir basın açıklamaları Yaptı.

PSAKD Genel Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Özdemir, İsrail’in yapmış olduğu katliamı kınadıklarını ve Filistin halkının yanında olduklarını belirtti. Ayrıca AKP hükümetinin gönderilen yardım gemilerinin güvenliğini almadığını, bu nedenle AKP hükümetinin yaşanan katliamda sorumlu olduğunu açıkladı. AKP hükümetinin emperyalist politikalar sergileyen devletlerle yaptığı işbirliğinin bir sonucu olarak sergilenen bu katliamda vermiş olduğu tepkilerin gerçekçi olmadığını söyledi.

Daha sonrasında PSAKD Genel Başkan Yrd. Hüseyin Güzelgül, basın metnini okudu. Açıklamada, “Yakın zaman önce 'one minute' gösterileri yapanlar hiçbir zaman Ortadoğu barışına hizmet edecek politika izlememiştir. AKP hükümeti sözüm ona mazlum Filistin halkını savunuyormuş gibi yaparken, diğer yandan İsrail ile gizliden gizliye ekonomik, siyasi ittifakını ısrar ve inatla yürütmektedir” dedi. İsrail devletinin Yahudi halkına soykırım uygulayan Hitler’in çağdaş versiyonu olduğunu belirten Güzelgül, İsrail devletinin evrensel hukuk açısından meşruiyetini yitirdiğini söyledi.

Açıklama, “Türkiye’nin veya dünyanın neresinde olursa olsun barış, eşitlik, özgürlük ve adaletten yana olan insanları katliamlara karşı mücadeleye davet ediyoruz” şeklinde sonlandı.

Açıklamanın ardından bir elinde ABD, diğer elinde İsrail Bayrağı olan Şimon Perez’in kuklasına ayakkabı atılmasıyla eylem son erdi.

 

Pir haber ajansı – 2 haziran 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.