ALEVİ KURUMLARI: ”MALATYA PSAKD YALNIZ DEĞİLDİR”

ALEVİ KURUMLARI: ”MALATYA PSAKD YALNIZ DEĞİLDİR”

Ama biz biliyoruz ki arkadaşlarımızın Alevi, solcu ve ezilenlerden yana tavizsiz bir duruş göstermelerinden başka bir suçları yoktur.”

A+A-

ALEVİ KURUMLARI: ”MALATYA PSAKD YALNIZ DEĞİLDİR”

AKP – Saray rejminin polis güçleri sabah erken saatlerde Malatya PSAKD’nin üye ve baskanın evlerini bastı. Yapılan ev baskınlarında aralarından PSAKD Malatya Şube Başkanı Latife Ulutaş’ın da bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.

Alevi kurumları, PSAKD Malatya Şube Başkanı Latife Ulutaş ve eşi İbrahim Ulutaş ile üye Hasan Kaya’nın evleri basılarak gözaltına alınmalarına tepki gösterdiler. Yol Erenleri yaptığı yazılı açıklamada ‘‘Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Malatya Toplumsal Dayanışma Derneği’nde yürütükleri demokrtatik faaliyetler ve sosyal medya sayfalarından yaptıkları çeşitli paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alına PSAKD Malatya Şube Başkanı Latife Ulutaş, Ibrahim Ulutaş ve Hasan Kaya derhal serbest bırakılsın‘‘ dedi.

”BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ!”

PSAKD Genel Merkezi’de üye ve yönetcilerinin gözaltına alınmalarına ilişkin yazılı bir açıklma yaptı. ‘‘ Basına ve Kamuoyuna‘‘ başlığıyla yaplan açıklamada, PSAKD Malatya Şube başkanının ve üyelerinin gözaltına alınmalarına ilişkin şu ifadeler yer aldı:

”Bu sabah Malatya’da gerçekleştirilen operasyonda PSAKD Malatya Şube Başkanımız Latife Ulutaş, eşi ve aynı zamanda üyemiz İbrahim Ulutaş ve yine üyemiz olan Hasan Kaya evleri basılarak gözaltına alındılar. Aynı kapsamda evi basılan bir diğer üyemiz Orhan Sever evde olmadığından dolayı gözaltına alınamadı. Ancak ifadesini vermek üzer

” MALATYA’DA ÖRGÜTÜMÜZE DÖNÜK ÖZEL BİR BASKI POLİTİKASI UYGULANIYOR ”

PSAKD Genel Merkezi yaptığı açıklmanın davamında, Malatya’da yapılan ev baskınlarında yönetici ve üyelerinin AKP – Saray rejminin polisleri tarafından gözaltına alınmalarını Alevi kurmlarına karşı uygulanan gelen politikanın bir yansıması olduğuna vurgu yaptı:

‘‘ Şube başkanımıza ve üyelerimize dönük olarak gerçekleştirilen bu operasyon Alevi örgütlülüğüne dönük olarak uygulanan baskı ve tehdit politikalarının bir yansımasıdır. Örgütümüz kararlı ve dik duruşu nedeniyle egemenler ve iktidar tarafından sürekli olarak hedef alınmıştır. Bugüne kadar birçok yöneticimiz ve üyemiz gözaltına alınıp tutuklanmışlardır. Yine yöneticilerimizin ve üyelerimizin birçoğu hakkında çeşitli gerekçelerle sayısız davalar açılmıştır. Sarıyer Şube Başkanımız Zeynep Yıldırım hakkında bir iddianame bile olmaksızın keyfi ve hukuksuz bir şekilde 1 yılı aşkın süredir tutukludur. Malatya’da ise iktidarın örgütümüze dönük özel bir baskı politikası izlediği anlaşılmaktadır. Daha önce de PSAKD Malatya Şube Başkanlığımızı yapmış olan Songül Tunçdemir ve birçok üyemiz hukuki anlamda hiç bir gerekçe olmaksızın aylarca tutuklu kalmışlardır. Bugün de PSAKD Malatya Şube Başkanımız Latife Ulutaş ve üyelerimiz tamamen haksız ve hukuksuz bir şekilde asılsız, temelsiz ve saçma suçlamalarla gözaltına alınmışlardır. Ama biz biliyoruz ki arkadaşlarımızın Alevi, solcu ve ezilenlerden yana tavizsiz bir duruş göstermelerinden başka bir suçları yoktur.”

” EGEMENLER BU TÜR BASKI VE TEHDİT POLİTİKALARIYLA BİZLERİ SİNDİREMEYECEKLER ”

”Egemenler bu tür baskı ve tehdit politikalarıyla bizleri sindiremeyecekler. Pir Sultan Abdal örgütlülüğü olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kesintisiz bir şekilde mücadelemize devam edeceğiz. Ne pahasına olursa olsun yolumuzdan dönmeyeceğiz. Zulme karşı asla boyun eğmeyeceğiz, asla teslim olmayacağız. Sonuna kadar Malatya’da gözaltına alınan Şube Başkanımız Latife Ulutaş’ın, üyelerimiz İbrahim Ulutaş’ın, Hasan Kaya’nın ve Orhan Sever’in yanındayız.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.