Alevi kurumlarından 1 Haziran mitingine destek!

Alevi kurumlarından 1 Haziran mitingine destek!

Alevi kurumlarından 1 Haziran mitingine destek! Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Demokratik Özgür Alevi Hareketi 1 Haziran mitingine ilişkin...

A+A-

Alevi kurumlarından 1 Haziran mitingine destek!Alevi kurumlarından 1 Haziran mitingine destek!

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Demokratik Özgür Alevi Hareketi 1 Haziran mitingine ilişkin bugün Galatasaray Postanesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın metnini bileşenler adına Ergin Doğru okudu.

Doğru, Türkiye’nin geleceğini aramaya devam ettiğini, gelecek arayışının siyasetin ve devlet kurumlarının, yeni ve eskide ısrar eden anlayışların çatışması olarak sürdüğünü belirterek, Türkiye’nin geleceğini ararken, değişimin ve dönüşümün sıkıntılarını en derinden yaşadığını ve bir yanda eskide ısrar eden militarist statükocu anlayışın, diğer yanda ise değişen dünya ve toplum gerçeği olduğunu vurguladı.

Doğru, yaşanan kurumlararası çatışmaların ve tıkanan siyasetin giderek toplumun gerilmesine sebep olduğunu, gerici statükocu anlayışta ısrar edenlerin en temel başvurdukları yöntemin toplum mühendisliği olduğunu söyledi.

Doğru, resmi ideolojinin varlığını sürdürebilmesi amacıyla yükselttiği şoven milliyetçiliğin linç kampanyalarına dönüştürüldüğünü, bu güçlerin en fazla sığındıklarının ise, Kürt sorunu olduğunu belirterek şöyle devam etti: “...Onlarca yıl birlikte yaşadığımız Kürt kardeşlerimizle geleceğimizde birlikte yaşamak istiyoruz. Aynı coğrafyada yaşayan farklı kimliklere mensup yurttaşlar olarak hiçbir insanın ölmesine göz yumamayız, sessiz kalamayız. Bu ülkenin geleceğini düşünen ve korunması gerektiğine inananlar olarak, bir yurttaşımızın burnunun kanamasına dahi tahammülümüz kalmadı. Şiddet, egemenlerin varlığını sürdürmesinin yegane aracıdır. O yüzden barış istemiyorlar. Bu ülkenin asıl sahibi olan yurttaşların ise şiddetten çıkarı yoktur, çıkarımız barıştır. Kürt sorununun şiddetle çözülmeyeceği ortadadır. Çünkü Kürt sorunu militarist zihniyetin savunduğu gibi asayiş sorunu değildir. Kürt sorunu kültürel, ekonomik, sosyal, psikolojik, insani ve siyasi bir sorundur.”

Sorun için önce soruna doğru tespitle yaklaşmak gerektiğini, bunun için ise zihniyetin değişmesi, akılların ve yüreklerin barışa evrilmesi gerektiğini söyleyen Doğulu, basın açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: “Alevi yurttaşlar olarak 72 millete bir nazarla bakan, felsefesinin özünde eşitliği, sevgiyi, hoşgörüyü ve yaşamın kutsallığını savunan insanlar olarak Kürt sorununun demokratik barışçıl çözümünü savunuyoruz. Bu amaçla Türkiye barış meclisinin 1 Haziran’da Kadıköy’de yapacağı “Yeter Kürt Sorununa Demokratik Çözüm İstiyoruz” mitingini destekliyoruz, tüm gücümüzle katılım sağlayacağız. Bu amaçla bütün demokrasi, özgürlük ve barış güçlerini Kadıköy’e güçlerimizi birleştirmeye, sesimizi daha güçlü haykırmaya davet ediyoruz.

Kızıl Bayrak / İstanbul - 24 Mayıs 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.