Alevi kurumlarından açıklama: Edep, Erkan sınırlarını aşan saldırılara son verin

Alevi kurumlarından açıklama: Edep, Erkan sınırlarını aşan saldırılara son verin

PİRHA - Gazi Cemevi Yönetimi ve cemevinde bulunan Alevi kurum temsilcileri, İbrahim Gökçek'in cenazesi esnasında cemevine yapılan saldırıya tepki gösterdi. Cemevi bahçesinde yapılan açıklamada,

A+A-

Geçtiğimiz gün yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in Hakka uğurlama erkanında cemevine biber gazıyla müdahale edilerek Gökçek’in cenazesi polis tarafından alıkonulmuş, cemevinin kapısı kırılarak içeride bulunan yurttaşlar gözaltına alınmıştı.

Cemevinde açıklama yapan Gazi Eğitim Kültür Vakfı ve Cemevi Yönetimi ve Alevi kurum temsilcileri yapılanlara tepki gösterdi. 

HDP İstanbul milletvekili Musa Piroğlu’nun da katıldığı açıklamada, “Dün Hakka Yürüyen İbrahim Gökçek cenazesi Cemevimizce tüm hizmetleri görülmüş ve bugün toprağa sırlanmak için Kayseriye saat: 10:00 itibari gönderilecekti. Fakat sırlama için Grup Yorum üyeleri ve erkana katılan canlar. Gazi mahallesi içerisinde Eski Karakol mevkine kadar bir yürüyüş kolu ile merasim yapmak istemişlerdir. Gazi Cemevi kurumumuzun kolluk güçleri ve Grup Yorum üyeleriyle görüşmeleri henüz sonuç vermemiştir. Kolluk güçleri Cemevi bahçesine gaz bombaları ile müdahale etmiş ve Gazi Cemevi başkanımızın ve Alevi kurum temsilcililerinin de aralarında olduğu birçok canımız gazdan etkilenmiştir. Helin Bölek ve İbrahim Gökçek’in sanatlarını icra etmek için talep süreçlerine kulak tıkayan iktidar ve sorumlular çözüm üretemedikleri gibi şimdide Gazi Mahallesinde bir provokasyon daha mı yapmak istiyor” ifadeleri yer aldı. 

“YAKLAŞIM, EDEP ERKAN SINIRLARINI AŞMIŞTIR”

Açıklama, şöyle devam etti:

“Gazi Cemevi ve Alevi Kurumlar olarak uyarıyoruz. Cemevlerimize ve kurum yöneticilerimize yaklaşım edep erkan sınırlarını aşan bir noktaya varmaktadır. Kolluk güçlerine ve sorumlularına çağrımızdır. Sorun üretmek değil edep erkan çerçevesinde çözüm üretmek ve ölüye saygı sınırlarını aşan yaklaşımlara girmemek gerekir. Tüm muhataplar ve sorumlulara çözüm üretme konusunda olumlu yaklaşmaya davet ediyoruz. Aksi taktirde Gazi Cemevi kurumumuza yapılmış edep erkan sınırlarını aşan her yaklaşım ve müdahaleyi tüm Alevi kurumlarına ve toplumuna yapılmış sayarız.”

PİRHA/İSTANBUL

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.