Alevi Kurumlarından Kuşadası Belediye Başkanınına Teşekkür

Alevi Kurumlarından Kuşadası Belediye Başkanınına Teşekkür

KUŞADASI BELEDİYE BAŞKANI SAYIN FUAT AKDOĞAN'A TEŞEKÜRLER! Kuşadası Belediye Meclisi’nin 3 Eylül 2008 tarihinde, oybirliği ile “Cemevi”ni...

A+A-

Alevi Kurumlarından Kuşadası Belediye Başkanınına TeşekkürKUŞADASI BELEDİYE BAŞKANI SAYIN FUAT AKDOĞAN'A TEŞEKÜRLER!

Kuşadası Belediye Meclisi’nin 3 Eylül 2008 tarihinde, oybirliği ile “Cemevi”ni ibadethane olarak kabul etmesi ve Cemevi’ne ait su ücretlerinin, diğer ibadethaneler için olduğu gibi, cami tarifesinden alınması kararı ile Türkiye’de din ve inanç özgürlüğü ve eşit yurttaşlık bağlamında çok büyük bir adım atılmıştır.
 
Sayın Fuat AKDOĞAN, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) ve Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Derneği (HBVKTD) Kuşadası şubelerimiz ile Genel Merkezlerimizle her zaman olumlu diyalog içerisinde olmuştur.

Sayın Fuat AKDOĞAN’ın Başkanlığında Kuşadası Belediye Meclisi’nin oybirliği ile almış olduğu bu kararın anlamı çok büyüktür. Ve elbette ki şimdiden tarihe geçmiş büyük bir adımdır. Buna ek olarak şunu da vurgulamak isteriz ki Sayın Akdoğan, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Kuşadası Şubemizin yaptırmış olduğu Cemevimize, en başından beridir maddi ve manevi önemli katkıları olmuştur.
 
Bu nedenle, din ve inanç özgürlüğü ve eşit yurttaşlık doğrultusunda, Cemevimiz konusunda oybirliği ile vermiş oldukları karardan dolayı Başkan Sayın Fuat AKDOĞAN şahsında tüm Kuşadası Belediye Meclisi Üyelerine, Alevi Toplumu adına Türkiye’nin ve dünyanın en büyük iki Alevi Örgütünün Genel Başkanları olarak teşekkür ediyoruz. Saygılarımızla… 04.09.2008
 
                         Tekin ÖZDİL                                 Ercan GEÇMEZ
                    HBVKTD Genel Başkanı             HBVAKV Genel Başkanı

 
Kaynak : Alevihaber.com - 4 Eylül 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.