Alevi kurumlarından ödül tepkisi: Hacı Bektaş Veli Anma törenlerine katılmama kararı aldık

Alevi kurumlarından ödül tepkisi: Hacı Bektaş Veli Anma törenlerine katılmama kararı aldık

Alevi kurumları, 57. Ulusal 31. Uluslararası Hünkâr Hacı Bektaş Veli Anma törenlerinde gelenekselleşen 27. Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü'nün İslam Alevi Teşkilatı'nın kurulu

A+A-

Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Vakıfları Federasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, 57. Ulusal 31. Uluslararası Hünkâr Hacı Bektaş Veli Anma törenlerine katılmama kararı aldı. Alevi kurumları, Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok ile gerçekleştirdikleri toplantı sonrası yaptıkları açıklamada, Dostluk ve Barış Ödülü’nün İslam Alevi Teşkilatı/Avusturya Alevi İnanç Toplumu Yardım Kuruluşu olan ‘Hızır Avusturya’ya verilmesine tepki göstererek etkinlikten çekilme kararı aldı.

“ÖDÜLÜN BU KİŞİLERE VERİLMESİNE RIZALIĞIMIZ YOK”

Alevi kurumları tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Alevi Bektaşi kurum temsilcileri olarak, Ülkemizi etkisi altına alan ve varlığını hala yoğun bir şekilde hissettiren Covid-19 salgını sebebiyle, 57. Ulusal 31. Uluslararası Hünkâr Hacı Bektaş Veli Anma törenlerine, Pir’in eşiğine yüz sürmek için kısıtlı sayıda da olsa huzura geldik.

Alevilerin Serçeşmesi olan bu topraklara ve törenlere katkı sunan her canın hizmeti Hakk katında kabul olsun! Her sene birlik şiarıyla geldiğimiz törenlerde, geleneksel hale gelen 27. Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü’nün bu yıl verileceği şahısların, ne Hünkar’ın öğreti ve felsefesine ne de Alevi Yol-erkânına uymayan davranışlar sergilediği, Alevi kurumlarını mahkemeye verdiği tarafımızca bilinmektedir.

“BELEDİYE BAŞKANI ÖDÜLÜ VERMEKTE ISRARCI”

Bu nedenlerle ödülün bu kişilere verilmesine Alevi kurumları olarak rızalık vermediğimizi Sayın Belediye Başkanımıza iletmemize rağmen, Belediye Başkanımızın ödülü vermekte ısrarcı davranması nedeniyle Alevi kurumları olarak, törenlere katılmama kararı aldığımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz.”

PİRHA/HACIBEKTAŞ

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.