Alevi Kurumlarından Seyfi Oktay'ın gözaltına alınmasına sert tepki

Alevi Kurumlarından Seyfi Oktay'ın gözaltına alınmasına sert tepki

Alevi Kurumlarından Seyfi Oktay'ın gözaltına alınmasına sert tepkiALEVİ KURUMLARINNDAN ORTAK BASIN AÇIKLAMASIERGENEKON KOVUŞTURMASINI YÜRÜTENLERE...

A+A-

Alevi Kurumlarından Seyfi Oktay'ın gözaltına alınmasına sert tepkiAlevi Kurumlarından Seyfi Oktay'ın gözaltına alınmasına sert tepki

ALEVİ KURUMLARINNDAN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

ERGENEKON KOVUŞTURMASINI YÜRÜTENLERE

BİR SÖZÜMÜZ VAR: ALEVİLERLE OYNAMAYIN..!

Ergenekon soruşturmasında çokça soru henüz yanıtını bulamamışken, yargılama süreci, cezalandırmaya ve infaza dönüşmüşken; “AKP muhalifleri bu yolla susturmaya, tasfiye etmeye çalışıyor” kanaati toplumun geniş bir kesimi tarafından paylaşılır olmuşken; biz Aleviler de, süreci kendi açımızdan dikkatle izledik. İntihara sevk edilen, tutuklanan her türlü hukuki usul çiğnenerek yargılanan şüphelilerin Alevi oluşları da bir etmen değil miydi?

Her yurttaş gibi Aleviler de kanun karşısında eşittir, onlar da şüpheli konumunda olabilirler ama, işin ucu eski Adalet Bakanı Sayın Seyfi Oktay’a kadar uzatıldığını göre “bu işin içinde bir iş var” diye düşünmez miyiz? “Bu işlem yargı mensuplarına bir gözdağıdır” diye düşünmez misiniz? “Eski Adalet bakanı olmanın  yanında aynı zamanda bir inanç önderi, dede olan Sayın Seyfi Oktay üzerinden Alevilere de bir mesaj verilmek isteniyor” diye düşünmez miyiz?

Alevi örgütlerinin önderleri bir yandan Ergenekoncuların suikast listelerine alınırken, hedef iken, diğer yandan Aleviler nasıl oluyor da Ergenekoncu olabiliyor, bu ne çelişki?" sorularını sormaz mısınız?

Bir derin devlet tasfiye edilirken başka bir derin devlet inşa ediliyor” diye düşünmez misiniz?

Dede Seyfi Oktay hukukçudur, 76 yaşındadır, neyin suç olup olmadığını, onu gözaltına alan Savcı Bey’den çok daha iyi bilir.

Bu nedenle Pir Sultan gibi girdiği Adalet Sarayından, yine Pir Sultan gibi çıkacaktır. Buna hiç şüphemiz yoktur.

Bu kovuşturmayı yürütenlere söyleyecek son sözümüz şudur: Aleviler, tarihin hiçbir döneminde darbeci olmamışlardır. Tam tersine darbelerin hedefi ve mağduru olmuşlardır.

O nedenle:

ALEVİLERLE OYNAMAYIN...

* Türkiye Alevi Bektaşi Federasyonu

* Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu

* Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi

* Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi

* Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Merkezi

KAYNAK : Alevihaber.com - 02.05.2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.