Alevi Medyasında Yeni Bir Soluk: CEMÇOCUK

Alevi Medyasında Yeni Bir Soluk: CEMÇOCUK

ALEVİ MEDYASINDA YENİ BİR SOLUK: CEMÇOCUKTÜRKİYE’NİN İLK VE TEK ALEVİ ÇOCUK MEDYASI CEMÇOCUK ÇOK YAKINDA YAYINA GEÇİYORAlevi...

A+A-

Alevi Medyasında Yeni Bir Soluk: CEMÇOCUK

ALEVİ MEDYASINDA YENİ BİR SOLUK: CEMÇOCUK

TÜRKİYE’NİN İLK VE TEK ALEVİ ÇOCUK MEDYASI CEMÇOCUK ÇOK YAKINDA YAYINA GEÇİYOR

Alevi toplumunda çoğunlukla ihmal edilen çocuk yayıncılığı alanına yeni bir soluk getirme amacında olan CemÇocuk kısa bir süre sonra internet üzerinden minik canlara merhaba diyecek. Hiçbir Alevi vakıf, dernek vb. alevi kurum ve kuruluşuna bağlı olmayan CemÇocuk internet sitesi ve dergisi bağımsız bir yayın organı olarak çocuk canların karşısına çıkacak.

www.cemcocuk.com adlı internet sitesi sık sık güncellenerek çocukların ilgisi diri tutulmaya çalışılırken sitenin içerisinde ayrıca pdf formatında çocukların istedikleri zaman çıktı alabilecekleri CemÇocuk adında bir de dergi yer alacak.

Alevi Medyasında Yeni Bir Soluk: CEMÇOCUKİstanbul’dan internet aracılığıyla tüm dünyadaki Türkçe konuşan Alevi çocuklara kendi kültürünü öğretmeyi amaçlayan CemÇocuk internet sitesi ve dergisinde bilgisayar oyunlarından, masallara, ödüllü yarışmalardan, çizgi kahramanlara çocuklara yönelik çok sayıda eğitici ve eğlendirici unsur yer alacak.

Site ve dergiyle ilgili her türlü soru, görüş, öneri, destek ve reklâm için

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy99025 = 'cemcocuk' + '@';

addy99025 = addy99025 + 'cemcocuk' + '.' + 'com';

var addy_text99025 = 'cemcocuk' + '@' + 'cemcocuk' + '.' + 'com';

( '' );

99025 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->

adresinden iletişim kurulabilir.

***

Sevgili çocuk canlar! Sevgili minik dostlar! Hepinize kucaklar dolusu merhaba! Biliyoruz, bugün dünyanın birçok yerinde yaşayan milyonlarca Alevi çocuk var. Ve büyük bir olasılıkla sizlerde bu çocuklardan birisiniz.

Sizlere bir müjdemiz var sevgili çocuklar! Yakında Türkiye’nin ilk ve tek Alevi çocuk internet sitesi www.cemcocuk.com ve dergisi CemÇocuk sizlerle kucaklaşacak! Gözlerinizdeki sevinç ışıltılarını görür gibiyiz. Sevinmekte sonuna kadar haklısınız! Çünkü sizler yani 6–13 yaş grubundaki Alevi çocuklar, böyle bir site ve dergiye hasret kalmıştınız. Çünkü sizler Alevi çocukları olarak kendi kültürünü öğrenme olanaklarından o kadar yoksun bırakılmıştınız ki. Size din dersinde okutulan kitaplarda dinde zorlamanın olmadığı söylenirken, sizler din dersine girmeye zorlanıyordunuz. Üstelik bu din dersinde öğretilen kendi inanç değerlerinizde değildi. Hani birçoğunuzun yakınları bu konuda duyarlı olmasa, belki de kendi kültürünüzden haberiniz bile olmayacaktı. Haberi olmayanlarınız yok mu? Tabii ki var! Onlarda Aleviliği rahatça öğrenebilecekleri koşullar olsaydı, çocuklara yönelik Aleviliği anlatan yeterince kaynak olsaydı herhalde bu durumda olmazlardı. İşte CemÇocuk internet sitesi ve dergisi ile bu hasret sona erecek. Minik canlar,  internet siteniz sık sık güncellenirken, derginiz CemÇocuk ayda bir site üzerinden pdf. formatında yayınlanacak. İsterseniz derginizin bilgisayar çıktısını da alıp okuyabileceksiniz.

Sevgili çocuklar! Sizin büyüklerinizin çocukluklarından hatırlayacakları Alevi kahramanları hemen hemen hiç olmamıştı. Çünkü onlara kendi kahramanları çeşitli nedenlerden dolayı çoğunlukla anlatılamamıştı. Onlar, ya Amerika’nın Süpermenleri, Ramboları ile ya da başka inançların, kültürlerin kahramanlarıyla büyümek zorunda kalmışlardı. Her ne kadar bugün de sizlere aynı düşünceyle Harry Potterler, Örümcek Adamlar kahraman olarak tanıtılıyorsa da, sizler yine de büyüklerinizden daha şanslı sayılırsınız. Çünkü çok yakında CemÇocuk ile tanışacaksınız. CemÇocuk sizlere çizgi kahramanları, ödüllü bilmeceleri, bulmacaları, bilgi yarışmaları, hikâyeleri, fıkraları, masalları, boyama resimleri, yap-bozları ve çeşitli bilgisayar oyunlarıyla hoşça vakit geçirtirken biryandan da ünlü insanlarımızla yapılan röportajlarıyla, ozanlarımızı tanıtan, deyişlerimizi, türkülerimizi öğreten sayfalarıyla kendi kültürümüzü ve tarihimizi aktaracak.

Kısacası CemÇocuk kendi kahramanlarımız, kendi hikâyelerimiz aracılığıyla kültürümüzü tanıyıp öğrenebilmenize zemin hazırlamak için yola çıkacak sevgili çocuk canlar. Bu yolda CemÇocuk’u yalnız bırakmayacağınızı biliyoruz.

Bu arada CemÇocuk’da yayınlanmasını istediğiniz öykü, şiir, resim, karikatür, fıkra, fotoğraf, video vb… ürünlerinizi, yanına bir fotoğrafınızı ve isminizi ekleyerek

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy99025 = 'cemcocuk' + '@';

addy99025 = addy99025 + 'cemcocuk' + '.' + 'com';

var addy_text99025 = 'cemcocuk' + '@' + 'cemcocuk' + '.' + 'com';

( '' );

99025 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->

adresine göndermeyi unutmayın! Ayrıca sizlerde nasıl bir çocuk internet sitesi ve dergisi görmek istediğiniz ile ilgili düşüncelerinizi bize yazarsanız çok seviniriz.

Kısa bir zaman sonra görüşmek üzere hoşça kalın.
 
CEMÇOCUK İNTERNET SİTESİ VE DERGİSİ YAYIN KURULU

KAYNAK : Alevihaber.com - 3 Eylül 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.