Alevi mitingi umut verdi

Alevi mitingi umut verdi

Alevi mitingi umut verdi / Erdoğan KılıçAlevi Bektaşi Federasyonu’nun (ABF) öncülüğünde başlatılan yürüyüş,...

A+A-

Alevi mitingi umut verdi

Alevi mitingi umut verdi / Erdoğan Kılıç

Alevi Bektaşi Federasyonu’nun (ABF) öncülüğünde başlatılan yürüyüş, 9 Kasım Pazar günü Ankara’da yüz bini aşkın kişinin katılımıyla görkemli bir mitingle sona erdi.

Darıca ilçesinde yoğun bir Alevi yurttaşın yaşıyor olmasının yanında Ankara mitingi için tek bir aracın kaldırılmaması düşündürücü ve Alevi insanlarımız için sorgulanması gereken bir sorundur. Cem Vakfı’na bağlı Anadolu Kültür ve Görgü Derneği, Darıca Cem Evi yöneticilerinin bu durum karşısındaki gerekçeleri ise mitinge katılım taleplerinin 10-15 kişiyle sınırlı olmasıymış. Asıl gerçek ise İzzettin Doğan’ın bu mitingi desteklemeyişidir. Yeğenimle birlikte bu mitinge katılmaya karar verdik. Bize en yakın yer olan PSAKD Kadıköy Şubesi, İçerenköy Kültür ve Cem Evi’nin organize ettiği 10 otobüs dolusu insanla yola çıktık. Pazar sabah 8’de Ankara Hipodrum alanına vardığımızda henüz vakit erken olmasına rağmen mitingin çok kalabalık ve de coşkulu geçeceğinin sinyallerini aldık.

Tren garının önünden başlayan yürüyüş kolu, Sıhhiye meydanına vardığında meydanın neredeyse dolmaya başladığı görüldü. Sahne platformundan yapılan anonslarda kitlenin sonunun tren garı önünde olduğu ve polis telsizlerinden geçen bilgiye göre katılımın yüz binin üzerinde olduğu duyurulduğunda coşku doruğa ulaştı. Mitingde Alevi kurum temsilcilerinin konuşmalarının ardından Ali Asker, Erdal Erzincan, Ferhat Tunç, Edip Akbayram ve Mustafa Özarslan’ın söylediği türkülerle kitle de eşlik ederek Ankara’nın son yıllarda çok coşkulu, tarihi ve anlamlı bir gün yaşamış oldu. Bu miting de göstermiş oldu ki, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız’ın da dediği gibi; “Dilekçe devri bitti, meydan devri başladı."

Erdoğan Kılıç
Emek Partisi Darıca İlçe Sekreteri

EVRENSEL - 15 Kasım 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.