Alevi Mitinginde Üşümesin Canlar...

Alevi Mitinginde Üşümesin Canlar...

Alevi Mitinginde Üşümesin Canlar...Durak Arslan / FRANSATelefonumdan gelen « Siz olmazsanız biz üşürüz, bir yanımız eksik kalır...

A+A-

Alevi Mitinginde Üşümesin Canlar...Alevi Mitinginde Üşümesin Canlar...

Durak Arslan / FRANSA

Telefonumdan gelen « Siz olmazsanız biz üşürüz, bir yanımız eksik kalır … » diyen o içten ses ve bu şiirsel cümle halen kulağımda çınlıyor…

Bu ses ; İstanbul Kadıköy’de 8 Kasım 2009 tarihinde yapılacak olan, eşit yurttaşlık için Alevi mitingine davet ediyordu biz Avrupalı dostlarını.

Bu ses ; İnsanlığın soylu bir damarı olan Alevi kimliğinin ve inancının, köklü bir kültüre sahip olan toplumun sesiydi.

Bu ses ; Kökleri Anadolu topraklarının derinliklerinde gizlenen, kurutulamamış bin yıllık çınar gövdesinin, Avrupa’da yeşeren dallarından ve yapraklarından beklediği destek ve şevkatti.

Bu ses ; İnancının merkezine Ínsanı koyan Hallac-ı Mansur’un, ‘yetmiş iki millete aynı nazar ile bakan’ Hünkar Hacı Bektaş Veli’nin, ‘dönen dönsün ben dönmezem yolumdan’ diyen Pir Sultan Abdal’ın sesiydi.

Bu ses ; Sosyal bir varlık olarak yaşam hakları gasp edilmiş olan Alevilerin, içine çektiği nefes kadar önemli olan inancını, kültürünü ve kimliğini özgürce yaşamayı talep eden bir sesti.

Bu ses ; Anadolu’dan yakılan çerağ ile tutuşan Avrupa rönesansıyla, ortaçağ karanlığını tarihe gömen meşalenin yaydığı sıcaklığı kaynağına çağıran bir sesti.
Bu sese ses katacağız, sınırları aşıracağız.

Fransa’dan, Avrupa’nın başkentinden, Alevilerden, laiklerden, demokratlardan, çevrecilerden aldığımız güçle, sevgimizi, nefesimizi ve sıcak duygularımızı taşımak üzere orada olacağız.

Alevi mitinginde, Üşümesin Canlar !

Durak Arslan
Genel Başkan
Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu (FUAF)

KAYNAK : Alevihaber.com - 05 Kasım 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.