Alevi mitingine büyük destek

Alevi mitingine büyük destek

Alevi mitingine büyük destekAlevi Bektaşi Federasyonu’nun mitingi 8 Kasım’da.Çok sayıda bilim insanı, siyasetçi, sanatçı...

A+A-

Alevi mitingine büyük destekAlevi mitingine büyük destek

Alevi Bektaşi Federasyonu’nun mitingi 8 Kasım’da.

Çok sayıda bilim insanı, siyasetçi, sanatçı ve yazar Alevi Bektaşi Federasyonu’nun 8 Kasım’da Kadıköy Meydanı’nda düzenleyeceği mitinge destek verdiklerini açıkladı.

Alevi örgütlerince düzenlenecek olan “Ayrımcılığa karşı eşit yurttaşlık hakkı” mitingi için başlatılan imza kampanyasına katılan çok sayıda aydın, Alevi mitinge destek vererek, Alevilerin istekleri konusunda hükümetin hemen harekete geçmesini istedi.

Ayrımcılığa karşı 8 Kasım’da Kadıköy’deyiz” Destek Kampanyası Çalışma Grubu’nun 2 Kasım’da başlattığı imza kampanyası dün sona erdi. Kampanyaya, aralarında eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, CHP milletvekilleri Ahmet Ersin, Atilla Kart, Tacidar Seyhan, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, yazar Yaşar Kemal, Nesin Vakfı Başkanı Prof. Ali Nesin, sanatçılar Edip Akbayram, Emre Saltık, Müjde Ar, Aynur Haşhaş, şair Nihat Behram, İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Tahsin Yeşildere, Eğitim-Sen Başkanı Zübeyde Kılıç ile Yol ve Su Tv, Radyo Barış, Özgür Radyo yöneticilerinin de yer aldığı çok sayıda kurum ve kuruluş katıldı.

Katılımcıların, imza metninde özetle şu ifadelere yer veriliyor: “Demokratik hukuk devletinin en önemli kriteri, yasalar önünde ve gerçek yaşamda hiçbir ayrım olmadan bütün yurttaşların eşit muamele görmeleridir. Oysa bugün ülkemizde Aleviler eşit muamele görmüyorlar. Ayrımcılığı ortadan kaldırmanın, toplumu yasaklardan ve eşitsizliklerden arındırmanın yolu gerekli hukuki değişiklikleri yapmaktan geçiyor. Bu yaklaşıma uygun olarak Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) 8 Kasım’da Kadıköy’de düzenlenen mitingin ana talebi olan ‘Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaş Hakkı’ talebini kendi talebimiz olarak görüyoruz.”

Cumhuriyet - 5 Kasım 2009, Perşembe

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.