Alevi Mitingine Destek İçin İmza Kampanyası

Alevi Mitingine Destek İçin İmza Kampanyası

Alevi Mitingine Destek İçin İmza Kampanyası    Alevilerin Kadıköy'de gerçekleştireceği büyük miting yaklaşırken...

A+A-

Alevi Mitingine Destek İçin İmza KampanyasıAlevi Mitingine Destek İçin İmza Kampanyası
   
Alevilerin Kadıköy'de gerçekleştireceği büyük miting yaklaşırken çalışmalar da hız kazandı. "Ayrımcılığa Karşı 8 Kasım’da Kadıköy’deyiz" Çalışma Grubu mitinge destek için imza kampanyası başlattı.

İmza kampanyası, 8 Kasım'da İstanbul Kadıköy'de gerçekleşecek mitingin daha etkili ve güçlü olabilmesi için, gazetelerde, internet sitelerinde, radyo ve televizyonlarda yayınlanmak üzere başlatıldı. Çalışma grubunun imza metninde, "Milletvekili, bürokrat, aydın, yazar, sanatçı, akademisyen, sendikacı, DKÖ temsilcisi başta olmak üzere toplumun tüm duyarlı, ilerici kesimlerini imza kampanyasına katılmaya çağırıyoruz" denildi. Demokratik hukuk devletinin en önemli kriterinin yasalar önünde ve gerçek yaşamda, hiç bir ayırım olmadan bütün yurttaşların eşit muamele görmeleri olduğunun vurgulandığı imza metninde, şu ifadelere yer verildi:

‘ALEVİLER EŞİT MUAMELE GÖRMÜYOR’

“Oysa bugün ülkemizde Aleviler eşit muamele görmüyorlar. Alevilere yönelik ayrımcılıklar devam ediyor. Ayrımcılığı ortadan kaldırmanın, toplumu yasaklardan ve eşitsizliklerden arındırmanın yolu gerekli hukuki değişiklikleri yapmaktan geçiyor. Bu yaklaşıma uygun olarak, Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından düzenlenen mitingin ana talebi olan ‘Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı” talebini kendi talebimiz olarak görüyoruz. Bu talebin hayat bulması için, mevcut hükümetin hemen harekete geçmesini ve gerekli hukuki adımları atmasını istiyoruz”

Alevi Bektaşi Federasyonu öncülüğünde geçen yıl "Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı" mitingi yapılmış, mitinge yüz binin üzerinde yurttaş katılmıştı. Miting sonrası hükümet 'Alevi Açılımı'nı başlatmıştı. Aleviler geçen bir yılda, cemevlerinin yasal statüye kavuşması, Madımak Oteli'nin müze olması, zorunlu din derslerinin ve Diyanet'in kaldırılması taleplerinin gerçekleşmediği için bu yıl 8 Kasım'da büyük bir miting yapma kararı almıştı.

BİRGÜN - 31 Ekim 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.