Alevi Mitingine Destekler Büyüyor

Alevi Mitingine Destekler Büyüyor

Alevi Mitingine Destekler BüyüyorAlevilerin 8 Kasım’da Kadıköy’de yapacakları, “Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı”...

A+A-

Alevi Mitingine Destekler BüyüyorAlevi Mitingine Destekler Büyüyor

Alevilerin 8 Kasım’da Kadıköy’de yapacakları, “Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı” mitingine destek artıyor. 

DTP İstanbul İl Örgütü mitinge destek olacaklarını açıkladı. Kürt sorunu ve Alevi sorununda yaşanan son gelişmeleri değerlendiren İl Eşbaşkanı Mustafa Avcı, Kürt ve Alevi haklarının bir olup bu sorunu elbirliyle ve kendi iradeleriyle çözmesi gerektiğini belirterek, Alevi mitiginde Alevilerle omuz omuza yürüyeceklerini ifade etti.  Avcı, ırkçı, şoven ve inkar esasına dayalı uygulamalara karşı dayanışma ve ortak mücadele çağrısında bulundu.

TAŞ: BİR ARADA YAŞAM İÇİN MİTİNGE

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, hükümetin Alevilere bakış açısını eleştirdi. AKP hükümetinin AKP’nin Alevilerini yaratma şeklindeki anti-demokratik ve anti-laik manipulasyondan vazgeçmesi gerektiğini belirten Taş, “AKP hükümeti Alevilere yonelik asimilasyonu hedefleyen, kendi çizdigi sınırlar içerisinde ‘iyi Alevi’, ‘kötü Alevi’ tanımlama çabasıyla Alevi kesimini kendi içinde bölmeye çalışan sözde açılımı bir kenera bırakarak Alevi yurttaşlarımızın eşit yurttaşlık hakkı için somut adımlar atmalıdır.Gerçekten laik demokratik bir ülke olabilmemizin yolu Alevi yurttaşlarımızın eşit yurttaşlık hakkına kavuşmasından geçiyor” açıklamasında bulundu. Taş, eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye’de bir arada yaşamı savunan herkesi, hafta sonu yapılacak mitinge katılmaya çağırdı.

Zeynep Kuray - BİRGÜN - 06 Kasım 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.