Alevi mitingine Meclis önünde çağrı

Alevi mitingine Meclis önünde çağrı

Alevi mitingine Meclis önünde çağrı PİR Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) üyeleri, “Eşit Yurttaşlık” talebiyle...

A+A-

Alevi mitingine Meclis önünde çağrı Alevi mitingine Meclis önünde çağrı

PİR Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) üyeleri, “Eşit Yurttaşlık” talebiyle 8 Kasım’da İstanbul’da yapacakları miting öncesi Meclis önünde taleplerini dile getirdiler.

PSAKD üyeleri, 8 Kasım’da İstanbul’da yapılacak mitingin afişleriyle Meclis Dikmen Kapısı önünde toplandılar. Burada konuşan PSAKD Genel Başkanı Fevzi Gümüş, Alevilerin sorunlarının çözümünün Türkiye’de demokratikleşmenin önemli bir dönemeci olduğunu söyledi. Geçen yıl Sıhhiye Meydanı’nda yaptıkları mitingde dile getirdikleri taleplerinin devam ettiğini belirten Gümüş, hükümetin, bütün “açılım” söylemlerine karşın çözüm için tek bir adım bile atmadığını ifade etti. Çalıştayların da Alevilere hakaret edilen kürsüler haline geldiğini kaydeden Gümüş, “Bu çalıştaylar artık Alevilerin demokratik istemlerinin nasıl çözüleceği çabasından çıkmış, sorunun çözülmemesi için söylem karmaşasının yaratıldığı resmi kaosa dönüşmüştür” dedi.

Alevilerin sorunlarının çözüm yerinin Meclis olduğunu dile getiren Gümüş, ancak yapılan bütçe görüşmelerinde hâlâ Diyanet İşleri Başkanlığı’na 8 büyük bakanlığın bütçesinden fazla pay ayrılmak istenmesini eleştirdi. Gümüş, “Ülkemiz gerçekten demokratik bir ülke olacaksa Diyanet İşleri Başkanlığı bir an önce lağvedilmeli ve bütçesi eğitimle sağlığa aktarılmalıdır” dedi.

(Ankara/EVRENSEL) - 04.11.2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.