Alevi Mitingine Sendikadan da Destek

Alevi Mitingine Sendikadan da Destek

Alevi Mitingine Sendikadan da DestekAlevi Mitingine destek artarken, mitingin ayrıntıları da belli oldu. 8 Kasım’da Kadıköy’de yapılacak eylem...

A+A-

Alevi Mitingine Sendikadan da DestekAlevi Mitingine Sendikadan da Destek

Alevi Mitingine destek artarken, mitingin ayrıntıları da belli oldu. 8 Kasım’da Kadıköy’de yapılacak eylem için Alevi örgütleri ve Türkiye genelinden gelen gruplar  saat 11:00’da Salı Pazarı’nda toplanacak ve yürüyüş başlayacak. Siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinden gruplar ise yine aynı saatte Haydarpaşa Numune Hastanesi önünde toplanacak. Önde Alevi örgütleri olmak üzere alfabetik sıraya göre kortej oluşturulacak. Miting’de atılacak slogan ve açılacak pankartlara ilişkin ise liste hazırlandı.

Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı ” mitingine ise destek sürüyor. DİSK de mitinge destek vereceğini açıkladı. Yapılan açıklamada  Sendika olarak, ‘insan hakları, eşit yurttaşlık hakkı, sivil-demokratik-özgürlükçü bir anayasa için, özelleştirmeye, sendikasızlaştırmaya, örgütsüzleştirmeye karşı’ gerçekleştirilecek mitingi destekleyecekleri bildirildi. DİSK üye sendikalarının katılım ve desteğini sağlanmak için üye sendikalara yazı gönderildi. SHP Genel Başkanı Hüzeyin Ergün de mitinge destek vermek için Kadıköy’de olacaklarını açıkladı.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız’da Taksim’de mitinge ilşikin açıklamada bulundu. Balkız, "Alevi-Sünni, Kürt-Türk, işçi-işsiz, öğrenci-öğretmen, yaşlı-genç,kadın-erkek; Ayrımcılığa maruz kalmış tüm ötekileştirilmişlerle, Kadıköy Meydanı’nda yine barışın diliyle konuşacağız. Yine güvercinler uçuracağız" şeklinde konuştu. Balkız, hükümete seslenerek "AKP hükümeti bizi gelecek yıl 7 Kasım’da da  yeni bir miting yapmak zorunda bırakmamalı taleplerimizin çözümü konusunda bir an evvel yol almalıdır" dedi.

BİRGÜN - 7 Kasım 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.