Alevi nefretiyle saldıran şahsa tepki gösteren gencin duruşması ertelendi

Alevi nefretiyle saldıran şahsa tepki gösteren gencin duruşması ertelendi

İstanbul Sarıyer Belediyesi'nde iki yıl önce Aleviliğe ve Alevilere hakaret eden Hasbi Saral adlı şahsa tepki gösteren Alevi genç Erhan Barut'un bu sabah...

A+A-

“YALNIZ OLDUĞUMU HİSSETTİM”Alevi kurum ve kuruluşlarından davaya destek olarak kimsenin gelmediğini belirten Erhan Barut, “Yalnız kaldığımı, yalnız bırakıldığımı düşündüm. Oysaki bu değerlerimizi birlikte korumak zorundayız. Şahsım nezdinde Aleviliğe ve tüm Alevilere yönelik bu çirkin saldırıyı her Alevinin ve her Alevi kurumunun sahiplenmesini isterdim” dedi.

7 NİSAN’DA YENİDEN ÇAĞLAYAN ADLİYESİNDETanıkların dinlenmesinden sonra mahkeme, davanın 7 Nisan 2020 saat 12:00’ye ertelenmesine karar verdi.

14 Nisan’da da Erhan Barut’un Hasbi Saral’dan şikayetçi olduğu duruşma görülecek.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Sarıyer Belediyesinden emekli olup ayrılmış olan fakat kızı aynı belediyede işe başlamış ve hala Sarıyer Belediyesi’nde çalışmakta olan Trabzon Sürmeneli Hasbi Saral adlı şahış 31 Ağustos 2018 tarihinde eski iş arkadaşı Hasan Erol G.’ü ziyareti esnasında Alevilere hakaret etti.

Şahsın hakaretleri sonrası çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş ve kavga sırasında küfürlerine devam eden Hasbi Saral darp nedeniyle Erhan Barut isimli Alevi gençten davacı oldu. Barut da Alevi nefreti suçu işleyen Hasbi Saral’dan şikayetçi olup dava açtı.

PİRHA/İSTANBUL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum