Alevi Öğrenciler Başbakan'dan telefon bekliyorlar

Alevi Öğrenciler Başbakan'dan telefon bekliyorlar

Başbakan'dan telefon bekliyorlar    Amasya'da, ‘namaz kılmaları ve kapanmaları’ konusunda baskı gördüklerini...

A+A-

Alevi Öğrenciler Başbakan'dan telefon bekliyorlarBaşbakan'dan telefon bekliyorlar  
 
Amasya'da, ‘namaz kılmaları ve kapanmaları’ konusunda baskı gördüklerini iddia edip Anadolu Kız Meslek Lisesi'ndeki kayıtlarını başka okula aldıran 4 öğrenciden Ş.D.'nin babası Cafer D., Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize ve Adana'da düzenlenen kompozisyon yarışması ödül törenine, türbanını çıkararak katılan İmam Hatip Lisesi öğrencisi 2 kızın babasını telefonla arayıp, kendilerini aramamasına tepki gösterdi. Cafer D., “Biz bu devletin vatandaşı değil miyiz? Bizi niye aramadı? Başbakanımızdan bizi de aramasını bekledim. Ancak ne arayan ne de soran oldu” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İmam Hatip Liseli iki türbanlı öğrencinin kamusal alanda türbanını çıkartması üzerine Adana ve Rize'de bulunan öğrencilerin ailelerini arayıp, “Merak etmeyin, bu olayla ilgileneceğim” demesi, Amasya'da Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde okurken gördüklerini iddia ettikleri dini baskı nedeniyle okulunu değiştiren öğrencilerden Ş.D.'nin ailesini de bir beklentiye soktu. Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde eğitim gören yaşları 16 ile 17 arasında değişen, 9 ve 10'uncu sınıf öğrencileri H.D., G.D. ve Ş.Ç. ile aynı zamanda okulun pansiyonunda da kalan Ş.D., kapanmaları, namaz kılmaları ve oruç tutmaları yönünde dini baskı gördüklerini ileri sürerek kayıtlarını Amasya merkeze bağlı Aydınca Beldesi Lisesi'ne aldırmışlardı. Kamuoyunda geniş yankı bulan bu olay üzerine TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Amasya Anadolu Kız Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi'nin pansiyonunda öğrencilere dini baskı yapıldığı ve 4 öğrencinin bu baskı sonucu okuldan ayrıldıkları yönündeki haberler üzerine inceleme başlatmıştı. Alt komisyonun hazırladığı raporda da okulda ve pansiyonda bir arkadaş baskısı olduğu belirtilmişti.

Alevi Öğrenciler Başbakan'dan telefon bekliyorlarGeniş yankı bulan bu haber üzerine psikolojileri bozulduğu için kimseyle görüşmeyen öğrenciler ve ailelerinden Ş.D.'nin ailesi, Rize ve Adana'da yaşanan türban olayları nedeniyle öğrencilerin ailelerini arayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan telefon bekliyor. Ş.D.'nin babası Cafer D., Başbakan'ın kendisini de aramasını beklediğini söyleyerek, “Başbakanımız türbanlı öğrencilerin ailesini arıyor ancak bizi aramıyor. Biz bu devletin vatandaşı değil miyiz? Bizim çocuklarımız da mağdur oldu. Ben de kendisinden bir telefon bekledim. Bizi niye aramadı? Bizi ne arayan ne de soran oldu. Yaşananlardan dolayı çok üzüldüm” diye konuştu.
 
Savaş TUTAK/AMASYA, (DHA)
Hürriyet - 5 Aralık 2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.