Alevi öğrencinin dövülmesi olayına Eğitim-Sen Sivas Şubesinden tepki

Alevi öğrencinin dövülmesi olayına Eğitim-Sen Sivas Şubesinden tepki

Alevi öğrencinin dövülmesi olayına Eğitim-Sen Sivas Şubesinden tepkiOkullarda şiddet olayları gün geçtikçe artıyor Eğitim-Sen...

A+A-

Alevi öğrencinin dövülmesi olayına Eğitim-Sen Sivas Şubesinden tepkiAlevi öğrencinin dövülmesi olayına Eğitim-Sen Sivas Şubesinden tepki

Okullarda şiddet olayları gün geçtikçe artıyor

Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Önder Doğan, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, Okullarda ki şiddetin gün geçtikçe artış gösterdiğini söyledi.

Doğan, "Ülkede sorunların çözümünde demokratik yollar ve barışçıl yöntemler yerine şiddet ve bastırma yönteminin kullanılması günlük yaşamda yeni kutuplaşmalar ve öfke patlamalarına neden oluyor” dedi.

Çeşitli illerde yaşanan şiddet olaylarının rahatsız edici boyutlara ulaştığını belirten Doğan, ”Yine benzer şekilde üniversitelerde sol görüşlü ve Kürt öğrencilere yönelik saldırılar artarak devam etmektedir. İlimizde de üniversitede puşi taktığı için öğrenciler şiddete maruz kalmıştır. Puşi gerekçesiyle bile insanlara saldırılabiliyorsa olayın hangi boyutlara vardığı oldukça düşündürücüdür” şeklinde konuştu.

Doğan, Sivas’ta bir lisede de bir öğretmen tarafından bazı öğrencilerin inançlarının ve farklı mezhepten olmalarından dolayı şiddete maruz kaldıklarını belirterek, ”Bir eğitimcinin görevi evrensel değerleri ve farklılıkları gözeterek, insanların kardeşçe barış içinde bir arda yaşaması gerekliliğini öğretmek iken, farklılıkları derinleştirme çalışması akıl almaz bir tutum olup, eğitimci kimliği ile bağdaşmaktadır” dedi.

Kaynak: Hürdoğan Gazetesi - AHA - 15 Ocak 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.