Alevi öğrenciye işkence

Alevi öğrenciye işkence

Alevi öğrenciye işkence'Aleviysen benden çekeceğin var' sözleri gerçek odu, B.Y okulu bırakma noktasında.Esenyurt Ali Kul...

A+A-

Alevi öğrenciye işkenceAlevi öğrenciye işkence

'Aleviysen benden çekeceğin var' sözleri gerçek odu, B.Y okulu bırakma noktasında.

Esenyurt Ali Kul Çok Programlı Lisesi’nde Edebiyat Öğretmeni Zeki Yılmaz’ın bir aydır şiddet uyguladığı bir öğrenci okulu bırakma noktasına geldi. Lise 1 öğrencisi olan B.K., Edebiyat öğretmeni Yılmaz’ın ’Bu sınıfta alevi var mı’ sorusunu ‘Ben Aleviyim’ diye yanıtladı. Bunun üzerine Yılmaz, “Aleviysen benden çekeceğin var” diye cevapladı.

B.K.’nın başına ne geldiyse bundan sonra geldi. Yılmaz, daha sonraki süre zarfında B.K.’yı iki defa dövdü. B.K.’nın babası öğretmen hakkında İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı ve Büyükçekmece Milli Eğitim Müdürlüğü’ne suç duyurusunda bulundu. Büyükçekmece Milli Eğitim Müdürlüğü olayla ilgili olarak iki müfettiş görevlendirdi.

Esenyurt Ali Kul Çok Programlı Lisesi’nde birinci sınıf öğrencisi B.K., okulun Edebiyat Öğretmeni Zeki Yılmaz’ın kendisine ‘Alevi’ diye şiddet uyguladığını öne sürdü. Okulda mezhep tartışmasını başlatan olay B.K.’nın iddiasına göre şöyle gelişti;

Ramazan ayı içerisinde sınıfa giren Öğretmen Zeki Yılmaz sınıf içinde bir kız öğrencinin yemek yediğini görünce, ‘Sen oruç tutmuyor musun’ sorusunu sordu, öğrenci “Öğretmenim hasta olduğum için bugün tutmuyorum” dedi. Bunun üzerine sınıfa doğru dönen Yılmaz, “İçinizde Alevi olan var mı?” diye sordu. Bunun üzerine 16 yaşındaki B.K. ayağa kalkarak, ‘Ben Aleviyim öğretmenim’ dedi.

B.K.’nın yanına giden Yılmaz, ‘Siz Aleviler neden oruç tutmuyorsunuz? Senin benden çekeceğin var’ diye çıkıştı. Öğretmeninden ummadığı bir tepki gören B.K.’nın hayatı o andan itibaren adeta kabusa dönüştü. Yılmaz belirli süreler içerisinde B.K.’ya şiddet uyguladı.

ARKADAŞLARIM VEBALIYMIŞIM GİBİ BAKTI BANA

Öğretmeninin kendisini arkadaşlarının önünde aşağıladığını söyleyen B.K, girdiği bunalım sonucu bir hafta boyunca okula gidemediğini söyledi. Bu süre içinde arkadaşlarından büyük destek gördüğünü söyleyen B.K., “Öğretmenimin benim mezhebimle ilgili alaycı konuşması sonucu arkadaşlarımın önünde rezil oldum. Bazı arkadaşlarım öyle bakıyordu ki, sanki vebalıymışım gibi. Zeki Yılmaz’ı görmemek için başka bir sınıfa geçmek istedim ama şu anda hala aynı sınıftayım.

Zeki Yılmaz, durup dururken bana vuruyor. Önce bacağıma vurdu, önceki gün de karnıma vurdu. Bu da yetmiyormuş gibi bana yazılı sınavdan sıfır verdi. Korkumdan kendimi derse veremiyorum. Bütün öğrenciler ondan korkuyor. Derslerin büyük bir bölümünde dinle ilgili söylemler anlatıyor. Dersin 15 dakikasında kendi dersini anlatıyor. Eğer bana bir kere daha saldırırsa okula gitmeyeceğim. Ben babamdan bile dayak yemiyorum” diye konuştu.

BABA ŞİKAYETTE BULUNDU

B.K.’nın babası Ziram K., Edebiyat öğretmeni hakkında Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdütrlüğü’ne suç duyurusunda bulundu. Önceki gün çocuğunu pansuman yaptırmak için doktora getiren K., ilgili yerlere gönderdiği dilekçesinde;

“Ali Kul Çok Programlı Lisesi’nde okuyan B.K.’nın babasıyım. Adı geçen lisede Edebiyat Öğretmeni Zeki Yılmaz, sınıf içinde, bütün öğrencilerin içinde mezhep ayrımcılığı yaparak oğlumu tehdit etmiştir. Öncelikle derse geldiğinde ‘Bu sınıfta alevi var mı? diye sordu. Benim çocuğum da ayağa kalkarak ‘Öğretmenim ben aleviyim’ demiş.

Adı geçen öğretmen ‘Nerelisin. Hangi köylüsün. Niçin oruç tutmuyorsunuz?’ gibi sorular sormuş. Benim çocuğuma mezhep ayrımı yapmasının yanı sıra, diğer çocuklar karşısında çocuğumu rencide ve tehdit edercesine, ‘Senin benden çok çekeceğin var’ demiş.

Okul müdürüne şikayette bulundum. Yapılan ayrım bir suç olmanın ötesinde çocuğumun okuma şevkini kırması, arkadaşları arasında aşağılanmış hissine kapılması da ayrı bir manevi baskıdır. Ülkemizde bölücü ve yıkıcı faliyetlerde bulunan bir öğretmenin eğitim camiası içinde bulundurulmasını bir veli olarak itemiyorum.” ifadelerine yer verdi.

ÖĞRETMENLER OLARAK ONA YAKLAŞMIYORUZ

İsminin açıklanmasını istemeyen bir öğretmen, “O olaydan haberimiz var. Ancak daha kötü şeyler de yaşandı. Bir keresinde sınıfta bütün ‘Kürtler PKK’lıdır’ gibi bir laf söylemiş.

Öğrenciler Zeki Yılmaz’a tepki gösterince de lafı çevirmiş. Sorunlu bir öğretmen. Emekli olacağı için de okul yönetimi pek karışmıyor. Geldiği okullarda hep sorunlar yaşatmış. Edebiyat öğretmeninden çok din derslerine daha yatkın. Sürekli öğrencilere din dersi verdiğini duyduk. Biz öğretmenler olarak ona pek yaklaşmıyoruz.” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERİMİ TANIMAK İÇİN SORU SORUYORUM

Okul Müdürünün, şikayet dilekçesinin ardından bilgisine başvurduğu Zeki Yılmaz’ın, kendisinin haklı olduğunu belirterek, “Ben öğrencilerimi tanımak istiyorum. Onları tanımak için de nereli olduklarını ve mezheplerini bilmem lazım. Ben bugüne kadar hiçbir öğrenciye dayak atmadım. Tamamen bir uydurmadır. Kimseyi de aşağılamadım” diye konuştuğu öğrenildi.

Önceki gün Zeki Yılmaz tarafından dayak yiyen B.K. olayı babasına anlatınca Zeki Yılmaz hakkında inceleme başlatıldı. Baba Ziram K.’nın şikayetiyle harekete geçen Büyükçekmece Milli Eğitim Müdürlüğü okula iki tane müfettiş gönderdi.

GERÇEK GÜNDEM - 7 Aralık 2007

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.