Alevi öğrenciye öğretmen dayağı

Alevi öğrenciye öğretmen dayağı

Alevi öğrenciye öğretmen dayağıAtatürk Lisesi tarih öğretmeni Orhan Paşazade derse geç giren Alevi kökenli E.K. adlı kız...

A+A-

Alevi öğrenciye öğretmen dayağıAlevi öğrenciye öğretmen dayağı

Atatürk Lisesi tarih öğretmeni Orhan Paşazade derse geç giren Alevi kökenli E.K. adlı kız öğrenciyi, "Siz zaten aptes de almazsınız, namaz da kılmazsınız" diyerek dövdü. Paşazade hakkında valilik soruşturma başlattı.

Sıvas’ın Sinekli köyü nüfusuna kayıtlı olan E.K. başından geçenleri şöyle anlattı.

“Son iki ders, 5. ve 6. saatler tarih dersi idi. İlk derste öğretmen bana, ‘Sen namaz kılıyor musun’ diye sordu. ‘Hayır’ dedim. ‘Senin yaşına gelenleri biz kocaya veriyoruz, sen niye namaz kılmıyorsun’ diye beni azarladı. Ben de ‘Doğrudur hocam’ dedim. Bana, ‘Sen şimdi aptes de almıyorsundur’ dedi, ben de ‘Almıyorum’ dedim. Bana bütün sınıfın önünde ‘Pis’ dedi. İkinci derse girdik, hoca yarım saat oldu derse gelmedi. Biz de birkaç kız arkadaş ile birlikte özel bir nedenden dolayı tuvalete gittik. Birçok kişi ve erkek öğrenciler de sınıfa girmemiş, koridorda duruyorlardı. Koridorda duran diğer öğrencilere ‘Neden dışarı çıktınız’ diye sormadı, ilk önce benim burnuma vurdu, yumruklamaya başladı.” E.K, hastaneden rapor aldığını ve suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

‘Soruşturma başlatıldı’

Sıvas Milli Eğitim Müdürü A. Murat Taner, soruşturma başlattıklarını belirterek “Ayrımcılık yapıldığı kanaatinde değilim. Çocuklar en büyük şahit. Hiçbir şey yokken ayrımcılık diyerek olayı büyütmek doğru değil” diye konuştu.

Cumhuriyet - Mehmet Menekşe - 16 Ocak 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.