Alevi öğrenciye öğretmen yumruğu

Alevi öğrenciye öğretmen yumruğu

Alevi öğrenciye öğretmen yumruğu Sivas'ta öğretmenin, tırnağı ojeli öğrenciyi önce 'Sen namaz kılmıyor musun? Abdestin...

A+A-

Alevi öğrenciye öğretmen yumruğuAlevi öğrenciye öğretmen yumruğu

Sivas'ta öğretmenin, tırnağı ojeli öğrenciyi önce 'Sen namaz kılmıyor musun? Abdestin kabul edilmez' diye azarladığı, dersten sonra da başka bir bahaneyle yumrukladığı öne sürüldü

ANKARA - Sivas’ta tarih öğretmeni Orhan Paşazade’nin, tırnağında parlatıcı gördüğü öğrencisini “Sen namaz kılmıyor musun? Abdestin geçerli olmaz” diyerek yumrukladığı öne sürüldü. Olayla ilgili soruşturma açıldı.

Sivas Atatürk Lisesi’nde tarih öğretmeni olan Orhan Paşazade, iddiaya göre önceki gün 9. sınıflara ders vermek için girdi. Başının ağrıdığını, ders işlemek istemediğini söyleyen Paşazade, Eda K.’nın yanından geçerken birden durarak, “Sen namaz kılmıyor musun?” diye sordu. Öğretmen, öğrencinin tırnaklarındaki parlatıcıyı göstererek, “Bunlarla aldığın abdest de kabul edilmez. Zaten sen abdest de almazsın” dedi. Bunun üzerine öğrenci, “Öğretmenim, ben daha küçüğüm, namaz kılmayı da, abdest almayı da bilmiyorum” dedi. “Alevi misin?” diye soran öğretmen, “Evet” yanıtı alınca sınıftan çıkıp gitti. Eda K., olayın devamını şöyle anlattı:

Bir arkadaşımla birlikte tuvalete gittim. Tuvaletin kapısından çıkınca öğretmenimizi gördüm. Bana, ‘Burada ne arıyorsunuz?’ diye bağırdı ve birden yumruk attı. Burnumdan kan gelmeye başlayınca eve gittim.”

Eda K.’nın babaannesi Kibar K., hemen öğrenciyi doktora götürerek rapor aldıklarını anlatarak, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de şikâyet dilekçesi verdiklerini söyledi. Okul Müdürü Fatih Sancılı ise sorularını yanıtlamak istemediğini belirterek, “Okulda müfettişler var. İdari soruşturma başladı” dedi.

‘Müfettişler soruşturuyor’

Sivas İl Mİlli Eğitim Müdürü Murat Taner de olayı doğrulayarak, şunları söyledi:

Konu soruştuluyor. Bize dün dilekçe verdiler. Müfettişler şu an okulda tarafları dinliyorlar. Onların hazırlayacağı rapora göre size bir şey söyleyebilirim. Arkadaşlarımızın hazırlayacağı rapora göre, yasa ve yönetmeliklerde belirtilen cezalar verilecektir. Hiçbir gerekçe vurmayı haklı göstermez.”

Alevi örgütleri de olaya tepki gösterdi:

Pir Sultan Abdal Vakfı Başkanı Murtaza Demir: Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya soruyoruz; devri iktidarınızda okullarda Kuran kursu müfredatı uygulanıyor da biz mi bilmiyoruz? Değilse, ikide bir tezahür eden bu irtica vakaları ve misyonerlik faaliyetleri ne anlama geliyor?

Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız: Gün geçmiyor ki; ülkemizin bir köşesinden Aleviler’e ve öbür ötekileştirilmişlere yönelmiş bir linç, sürgün, hakaret, aşağılama, darp haberleri gelmesin.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez: Hükümete, devletin tüm ilgililerine, ayrımcılığa, hak ihlallerine son vermeleri çağrısı yapıyoruz.

Radikal - BEHZAT MİSER / 16 Ocak 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.