Alevi Öğrenciyi Dövmenin Bedeli Sadece 30 YTL

Alevi Öğrenciyi Dövmenin Bedeli Sadece 30 YTL

Alevi Öğrenciyi Dövmenin Bedeli Sadece 30 YTLCHP'li Özdemir: Oruç tutmayan öğrenciyi döven öğretmene 30 YTL ceza mı...

A+A-

Alevi Öğrenciyi Dövmenin Bedeli Sadece 30 YTLAlevi Öğrenciyi Dövmenin Bedeli Sadece 30 YTL

CHP'li Özdemir: Oruç tutmayan öğrenciyi döven öğretmene 30 YTL ceza mı verildi?

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a “İstanbul Ali Kul Çok Programlı Lisesinde yaşanan ve Meclis İnsan Hakları Komisyonu’nca da tespit olunan, ‘oruç tutmadığı gerekçesiyle bir öğrencinin dayak yemesi” olayını bir kez daha Meclis gündemine taşıdı. Özdemir, alevi öğrenciyi döven öğretmen Z.Y’ye 30 YTL’lik para cezası verildiği iddialarını gündeme getirerek “öğretmene verilen bu ceza sizin adalet anlayışınızla bağdaşıyor mu?” diye sordu.

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, İstanbul Ali Kul Çok Programlı Lisesi’nde yaşanan dayak skandalını bir kez daha Meclis gündemine taşıdı. Olayla ilgili üyesi olduğu TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nca alt komisyon kurulduğunu hatırlatan Özdemir, komisyonun yaptığı incelemelerde, öğretmen Z.Y’nin, B.K isimli öğrenciyi oruç tutmadığı gerekçesiyle dövdüğünün tespit edildiğini kaydetti. Özdemir, olayın anayasa hükümlerine aykırılık teşkil ettiğini belirtirken, öğretmen Z.Y’ye 30 YTL’lik para cezası verildiği iddialarını da gündeme getirdi. Özdemir, Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti:

-"ADALET ANLAYIŞINIZLA BAĞDAŞIYOR MU?"-

“Basında çıkan haberlere göre, ağır bir biçimde Anayasa suçu işlemiş olan öğretmen Z.Y’nin 30 YTL’lik para cezasıyla kurtulduğu doğru mudur? Eğer doğruysa, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, anayasal ayrımcılık suçunun işlendiği bu olayı, belki de tarihinde ilk defa bu kadar net bir biçimde ifade etmiş iken, öğretmene verilen bu ceza, sizin adalet anlayışınızla bağdaşıyor mu? Bu durum dolaylı olarak, bu anayasal suçu işlemiş olan öğretmeni, kayırmacılık anlamına gelmiyor mu? Bu ceza ‘yapanın yanına kar kalma’ mantığı içinde, Türkiye’de bundan sonra da bu tür olayların artmasına teşvik edici mahiyette olmayacak mıdır?”

ANKA -  GERÇEK GÜNDEM - 16 Ocak 2008 Çarşamba

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.