Alevi öğretmene hakaret meclis gündeminde

Alevi öğretmene hakaret meclis gündeminde

Özel bir dersanede Alevi öğretmene hakaret meclis gündemindeCHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, özel bir dershanede çalışan...

A+A-

Özel bir dersanede Alevi öğretmene hakaret meclis gündemindeÖzel bir dersanede Alevi öğretmene hakaret meclis gündeminde

CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, özel bir dershanede çalışan öğretmene Alevi olduğu iddiasıyla yapılan hakareti TBMM gündemine taşıdı.

CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, TBMM Başkanlığı’na, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Bursa İnegöl’de özel bir dershanede biyoloji öğretmeni olarak çalışan bir yurttaşın, "Aleviler ve Şiiler sapıktır. Seni Alevisin. Alevi biriyle çalışıp günaha girmek istemiyoruz" biçiminde hakarete uğradığını belirten Köse, "Sırf Alevi olduğu nedeniyle maaşı geç ödenmiştir" dedi.

"OLAY İLE İLGİLİ ARAŞTIRMA YAPTINIZ MI?"-

Bahsi geçen olayla ilgili herhangi bir araştırma yapılıp yapılmadığını merak eden Köse, Milli Eğitim Bakanı’na şu soruları yöneltti:

"Olayda ismi geçen özel dershane ilgili herhangi bir işlem yapılması söz konusu mudur?

Yaşanan olay, Alevi açılımı ismiyle hükümetçe yapılan çalışmaların başarısı hakkında bir gösterge midir?

Toplumda bölünmeye yol açacak bu gelişmelerin yaşanmaması için hükümetinizin farklı yollarla ve özellikle bakanlığınızın eğitim yoluyla özel çalışmaları olacak mıdır?

Kamuoyunda ‘Alevi düşmanlığı’ olarak nitelendirilen bu davranışların temelinde hangi nedenler yatmaktadır?

Yine basına yansıyan haberlerde iddia edildiği gibi, hükümetiniz döneminde Alevi yurttaşlarımıza karşı düşmanlığın arttığı iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır?"

Milliyet - 07 Ocak 2011

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.