Alevi Olduğumuz için mi İşten Çıkarılıyoruz?

Alevi Olduğumuz için mi İşten Çıkarılıyoruz?

Alevi Olduğumuz için mi İşten Çıkarılıyoruz?Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Okulları’nda, beşi Alevi kökenli...

A+A-

Alevi Olduğumuz için mi İşten Çıkarılıyoruz?Alevi Olduğumuz için mi İşten Çıkarılıyoruz?

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Okulları’nda, beşi Alevi kökenli 6 çalışanın işine son verildiği iddia edildi

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Okulları’nda 13 ile 5 yıl arasında hizmet süreleri olan 5’i Alevi kökenli, 6 çalışanın işine Kurban Bayramı tatili öncesinde son verildiği iddia edildi.

Konuyla ilgili BirGün’e konuşan 1996 yılından beri söz konusu okulun idari işler hizmet şefliğini yürüten Kenan Şahin, “İşten çıkartılanların neredeyse tamamının Alevi kökenli olması bir tesadüf müdür? Yoksa Alevi olduğumuz için mi işten çıkarılıyoruz?” diye sordu.

1996 yılında kurulan okulun tarihinde böyle bir uygulama görülmemiş olduğunu vurgulayan Şahin, “2008 yılında göreve gelen yeni Rektör Cemal Talu ile birlikte özel okullar bünyesindeki vakıf yönetimi bugüne kadar hiçbir yönetimin yapmadığını yaptı. Ağustos 2009 tarihinde okulların idaresinde görevli yöneticileri işten çıkarmaya başlayan üniversite yönetimi şimdi de hiçbir mazeret göstermeden bizleri işten çıkardı” diye konuştu.

“KADROLAŞMALARA KARŞI KONAMIYOR”

İşten çıkarılanlar yerine yeni elemanların alındığına dikkat çeken Şahin, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar görülmeyen kadrolaşma ve Alevi kökenli personelin olabildiğince azaltılması amacıyla işten çıkarmalara karşı koymak ne yazık ki mümkün olmuyor. Yönetim, iş sözleşmelerimizi tek taraflı olarak feshetti. Bizlere ödedikleri kıdem ve ihbar tazminatı ise yasal hakkımızın çok altında kaldı. Hukuki yollara başvurarak işe iade davası açacağız.”

Okulun hizmetlilerinden Özgür Aydın da, gerekçesiz olarak işten çıkartıldığını belirterek, “Şimdi birlikte hareket ederek, dava açacağız. Ancak bize sahip çıkan bir sendikamız olsaydı durum çok daha farklı olurdu. Vaktiyle, ‘işten atılırız’ endişesiyle sendikalı olmadığımız için çok üzgünüz. Sendikalı değilken de sonuç değişmedi” diye konuştu. Teknik görevli Hilmi Doğan da işyerlerinde kadrolaşmaya gidildiğini vurguladı. Okul yetkilileri işten atılmalarla ilgili muhatabın kendileri olmadıklarını söylerken vakıf yetkilileri de sorularımızı cevapsız bıraktı.

Birgün - ÖZLEM ZORCAN / ANKARA - 03 Aralık 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.