Alevi Oldukları İçin İşe Alınmayan Gençler Dava Açtı

Alevi Oldukları İçin İşe Alınmayan Gençler Dava Açtı

Alevi Oldukları İçin İşe Alınmayan Gençler Dava AçtıAlevi olduğu için hakarete uğrayan Erkan Demir, iş yeri sahibine kamu davası...

A+A-

Alevi Oldukları İçin İşe Alınmayan Gençler Dava AçtıAlevi Oldukları İçin İşe Alınmayan Gençler Dava Açtı

Alevi olduğu için hakarete uğrayan Erkan Demir, iş yeri sahibine kamu davası açtı.

Gittikleri iş yerinde işe alınmayan ve Alevi oldukları için hakarete uğrayan Erkan Demir iş yeri sahibi E.G. Hakkında kamu davası açtı. Çerkezköyde yapılan basın açıklamasının ardından iş yeri sahibi söylenenlerin yalan olduğunu nitelendirdi.

Ve asıl özür dilenmesi gereken kişi kendisinin olduğunu söyledi. Erkan Demir'in açtığı Kamu davası sonuçlanmadığı takdirde İş yeri sahibi gençler hakkında tazminat davası açacağını belirtti..

İŞTE SAVCILIĞA VERİLEN DİLEKÇE :

ÇERKEZKÖY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

Ben 29.11.2008 tarihinde amcamın oğlu Mehmet Emin Han'ın yönlendirmesi üzerine E. Isı Mühendislik isimli iş yerine iş başvurusunda bulunmak için arkadaşım Erdal HAN ile birlikte gittim. İş yerinde işe alma konusunda sorumlu olan E.G talebim üzerine ilk olarak namaz kılıp kılmadığımı, oruç tutup tutmadığımı sordu. Namaz kılan kişileri işe kabul edeceklerini söyledi. Daha sonra ''Neden namaz kılmıyorsun yoksa ALEVİMİSİN?'' şeklinde bir soru yöneltti. Bende bunun Üzerine alevi olduğumu söyledim.

En son olarak ta şahsiyetimin çok incinmesine sebebiyet veren Alevi çalıştırırsak iş yerimizin bereketi kaçar şeklinde hakaret içeren cümleyi sarf etmiştir.

Bana Hakaret eden E.G' den Şikâyetçiyim

SONUÇ VE SİSTEM: Yukarıdaki açıklanan nedenlerle E.Gülşen'in bana karşı sarf etmiş olduğu sözler nedeniyle cezalandırılması için kamu davası açılmasına karar verilsin saygıyla talep ederiz.
 
ALEVİ OLDUKLARI İÇİN İŞE ALINMAYAN 2 GENÇ İLE KISA BİR RÖPORTAJ
 
Trakya Gözlem / Caner Han: Erkan bey, Şahsiyetinizin çok incinmesine sebebiyet veren ve Alevi kimliğinizi rencide ederek size sorulan ilk soru neydi?
 
ERKAN DEMİR: Öncelikle Akrabam olan Mehmet Emin Han'ın önerisiyle E.ısı Müh. Firmasına iş başvurusuna gittim. İş yeri sahibinin bana yönelttiği ilk soru ''Namaz Kılıyor musun '' Bende karşılık olarak ''Hayır'' cevabını verdim. İş yeri sahibi eğer namaz kılacaksan hemen işe başlayabilirsin dedi.
 
Trakya Gözlem / Caner Han: Peki, iş yeri sahibi size sorduğu sorulara karşılık olarak siz ne dediniz?
 
ERKAN DEMİR: Ben namaz kılmıyorum dedim. Bana hemen sen ''ALEVİMİSİN '' diye sordu Bende evet Aleviyim dedim.
 
Trakya Gözlem / Caner Han: Cevabınıza karşılık başka soru yöneltildi mi?
 
ERKAN DEMİR: Evet, Siz neden namaz kılmıyorsunuz dedi. Orda çalışan bir başka şahısta sizden çok şey istemiyor sadece namaz kılmanı istiyor dedi.
 
Trakya Gözlem / Caner Han: Erkan Bey bu olayda 2 alevi genç deniliyor. Diğer arkadaşınız da o zaman yanınızda mıydı?
 
ERKAN DEMİR: Hayır, İlk olarak ben tek başıma gittim. Sordukları sorular ve alevi kimliğimi rencide edecek sözlere daha fazla dayanamadım ve hemen oradan uzaklaştım sonra arkadaşım Erdal H. İle karşılaştım yaşadıklarımı hemen ona anlattım.
 
Trakya Gözlem / Caner Han: Peki neden tekrar aynı iş yerine gittiniz?
 
ERKAN DEMİR: Arkadaşım Erdal Han söylediklerime inanmadı ve sonra ikimiz beraber gittik. Bana yöneltilen soruların aynısını Erdal Han arkadaşıma da soruldu.
 
Trakya Gözlem / Caner Han: Bu yaşadığınız olaydan sonra ne yapmayı düşündünüz? Alevi kimliğinizi rencide ederek, sizi küçük düşüren bu iş yerini herhangi bir yere şikâyette bulundunuz mu?
 
ERKAN DEMİR: Öncelikle Alevi olduğum için kendimden gurur duyuyorum. Bu yaşadığım olayı Arkadaşım Erdal Han ile birlikte Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çerkezköy Şubesi'ne giderek oradaki yönetici arkadaşlarımıza anlattık. Hemen bize sahiplenip ve bu olayı kınamak için bir basın açıklaması kararı alındı. Bu olay bize bir ders olmuştur diye düşünüyorum.
 
Trakya Gözlem / Caner Han: Neden?
 
ERKAN DEMİR: Biz Aleviler yaşadığımız bölgelerde çok iyi örgütlenmemiz gerekir. Bir olmalıyız eğer yaşadığımız bölgelerde örgütlenemiyorsak, bir olamıyorsak Alevi kimliğimizi sürekli rencide edeceklerdir. Bize sahiplenen Pir sultan Abdal Kültür Derneği Çerkezköy şubesi, EMEP, DTP, EĞİTİMSEN ve ÖDP 'ye teşekkür ediyoruz.
 
KAYNAK : CANER HAN / trakyagozlem.com - 07.12.2008

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.