Alevi örgütleri ay sonuna kadar cemlere ara verildiğini duyurdu

Alevi örgütleri ay sonuna kadar cemlere ara verildiğini duyurdu

PİRHA - Alevi örgütleri, korona virüsüne karşı önlem amacıyla Mart ayı sonuna kadar cem ibadetine ara verildiğini duyurdu.

A+A-

Çin’in Wuhan kentinde başlayan korona virüs salgını kısa süre içinde dünyanın dört bir yanına yayılmaya başladı. Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) koronavirüs hakkındaki acil durum ilanının ardından birçok ülkede hastalığın yayılmasının önüne geçmek için önlemler alınmasına rağmen virüs ilerlemeye ve can almaya devam etmekte.

Türkiye’de de tedbir amaçlı birçok kurum etkinlikleri iptal etti. Alevi örgütleri de yaptığı açıklamada Mart ayı sonuna kadar koronavirüsüne karşı önlem amaçlı cem ibadetlerine ara verdiğini belirterek şunları kaydedildi:

“Dünya geneli yaşanan küresel salgının Türkiye’de ortaya çıkmasından ötürü merkeze insanı koyan inanç anlayışımız hiçbir canın bundan etkilenmemesi adına önlem amaçlı mart sonuna kadar inanç merkezlerimiz de cem ibadetine ara verilmiştir.

Son derece bulaşıcı ve tehlikeli olan bu virüsten korunabilmek amacıyla tüm ülkelerde ciddi önemler alınmakta. İnsan sağlığı konusu hassasiyetle yaklaşmamız gereken meselelerin en başında gelir.

Alevi kurumları olarak ülkemiz de yaşanacak salgında, resmi kurumların açıklamaları doğrultusun da halkımızın bilgilendirilmesi başta olmak üzere çeşitli yardımlarla sürecin en iyi şekilde atlatılması için üzerine düşen sorumluluk bilinci ile hareket edecektir.”

(HABER MERKEZİ)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.