Alevi Örgütleri Değerlendirme İçin Toplanıyor

Alevi Örgütleri Değerlendirme İçin Toplanıyor

Alevi Örgütleri Değerlendirme İçin Toplanıyor Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) bu hafta sonunu Ankara'da yapacağı iki ayrı toplantı...

A+A-

Alevi Örgütleri Değerlendirme İçin ToplanıyorAlevi Örgütleri Değerlendirme İçin Toplanıyor
 
Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) bu hafta sonunu Ankara'da yapacağı iki ayrı toplantı ile 9 Kasım'da yapılan "Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı Yürüyüşü" sonrasında AKP İktidarının kamuoyunun gündemine getirdiği "Alevi Açılımı" tartışmalarını değerlendirecek.

Toplantılardan ilki 6 Kasım'da ABF'ye bağlı Alevi kurum yöneticileri ile yapılacak. Bu toplantıda Alevi Taleplerine ilişkin gelişmeleri değerlendirerek yeni bir yol haritası oluşturulacak.

İkinci toplantı ise daha geniş katılımlı yapılacak ve ABF' ye bağlı örgütlerin dışında Türkiye'de Kurulu bulunan tüm alevi kurumları ile yöre dernekleri de bu toplantıya davet edilecek. Bu toplantıda da Alevi Taleplerine ilişkin gelişmeleri değerlendirerek yeni yol haritasının ortaklaştırılması amaçlanacak. Değerlendirme toplantısı adı verilen bu toplantıda Alevi Örgütlerinin hükümete sunacağı açılım belirlenerek olgunlaştırılacak.

Alevi Bektaşi Federasyonu Zorunlu Din Derslerin kaldırılması istemi istemi ile oturma eylemleriyle  başlattığı, "Büyük Alevi Yürüyüşü" ile sürdürdüğü ve "Ayırımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı" mitingine katılan yüzbinlerle taçlandırdığı Eylemlilik kampanyasını sürdürüyor.

ABF 9 kasım Mitingi öncesi ve sonrası Alevi Taleplerine ilişkin gelişmeleri değerlendirerek, yol haritasını belirlemek ve konuya ilişkin kararlarını oluşturup; hükümete sunacağı projeleri belirlemek üzere 7 Aralık 2008 Pazar günü saat 10,00'da da yurdun dört bir yanında kurulu bulunan  ALEVİ BEKTAŞİ ÖRGÜTLERİ VE YÖRE DERNEKLERİ İLE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPIYOR.
 
ALEVİ BEKTAŞİ ÖRGÜTLERİ VE YÖRE DERNEKLERİ İLE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI İÇİN :

TOPLANTI TARİHİ : 07.12.2008

TOPLANTI YERİ  : HACI BEKTAŞ VELİ ANADOLU KÜLTÜR VAKFI - ALİ DOĞAN SALONU

TOPLANTI SAATİ  : 10.00

KAYNAK : Alevihaber.com - 3 Aralık 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.