Alevi örgütleri Edibe Şahin'i destekliyor

Alevi örgütleri Edibe Şahin'i destekliyor

Alevi örgütleri Edibe Şahin'i destekliyor  İSTANBUL (26.02.2009)- Alevi örgütleri bugün İHD İstanbul Şubesi'nde yaptıkları...

A+A-

Alevi örgütleri Edibe Şahin'i destekliyorAlevi örgütleri Edibe Şahin'i destekliyor 

İSTANBUL (26.02.2009)- Alevi örgütleri bugün İHD İstanbul Şubesi'nde yaptıkları açıklamayla, Dersim'de Demokratik Güçbirliği'nin adayı Edibe Şahin'i destekleyeceklerini belirtti. Alevi örgütleri Dersim halkına Edibe Şahin etrafında kenetlenme çağrısı yaptı.

Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Özgür Demokratik Alevi Hareketi bugün İHD şube binasında yaptıkları basın açıklaması ile Dersim'de yerel seçimlerde Demokratik Güçbirliği'nin adayı Edibe Şahin'i destekleyeceklerini bildirdi.

AKP de CHP de inkarcı

Toplantıda açıklamayı okuyan ÖDAH Dönem Sözcüsü Ergin Doğru, “Bir yanda çarşafa dolaşan, laikliğin teminatı olduğunu ileri sürüp 'her mahallede Kuran kursu' vaadinde bulunan CHP var; diğer yanda da kömür, makarna, beyaz eşya siyaseti yapan AKP var. Bir madalyonun iki yüzü olan AKP ve CHP, birbirinden besleniyor” dedi. Doğru, Dersim'in bu iki düzen partisinin hedefinde olduğunu aktardı. İkisisinin de 'Yetmiş iki millete bir nazarla bakma' erdemliliğini gösteren Alevi toplumuna bildik inkarcı devlet anlayışı ile baktığını ifade etti. Doğru, Dersim'in Kızılbaş-Aleviliğin sembol kentlerinden biri olduğunu dile getirdi. “Özlemimiz olan Dersim'i yaratmada Demokratik Güçbirliği'nin DTP çatısından belediye başkan adayı sayın Edibe Şahin'i desteklemeyi siyasi, ahlaki ve öğretimizin bir gereği olarak görüyoruz” şeklinde konuştu. Doğru, Alevi örgütleri olarak Dersim halkını Edibe Şahin etrafında birleşmeye davet etti.

ATILIM - 26.02.2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.