Alevi örgütleri: "Reha Çamuroğlu'na yazık oldu"

Alevi örgütleri: "Reha Çamuroğlu'na yazık oldu"

Alevi örgütleri: "Reha Çamuroğlu'na yazık oldu"AKP'nin Alevi Kökenli Milletvekillerinden Reha Çamuroğlu'nun,...

A+A-

Alevi örgütleri: "Reha Çamuroğlu'na yazık oldu"Alevi örgütleri: "Reha Çamuroğlu'na yazık oldu"

AKP'nin Alevi Kökenli Milletvekillerinden Reha Çamuroğlu'nun, Alevilerin Sorunlarının Çözülmediği Gerekçesiyle Başbakan Erdoğan'ın Danışmanlığından İstifa Etmesi, Alevi Örgütleri Tarafından Sürpriz Olarak Karşılanmadı.

AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu'nun, Alevilerin sorunlarının çözülmediği gerekçesiyle Başbakan Erdoğan'ın danışmanlığından istifa etmesi, Alevi örgütleri tarafından sürpriz olarak karşılanmadı. Çamuroğlu'nun, AKP'nin gerçek yüzüyle karşılaştığını ifade eden Alevi örgütleri, "AKP'nin iki yüzlü, çifte standartlı bu demokrasi ve özgürlük anlayışının Türkiye'deki milyonlarca Alevi'nin eşitlik, adalet, özgürlük ve insanca yaşam talebinde bulunan her kesimin gözünü boyamaya yetmeyecektir" dedi.
 
AKP'nin Alevi kökenli İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu'nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığı görevinden istifa etmesi Alevi kamuoyunda "beklenen son" olarak tepki buldu.

-ANLATACAĞI ŞEYLER OLMALI-

Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, Reha Çamuroğlu'nun entelektüel bir kişi olduğunu belirtti ve "Alevi dünyasını da çok iyi bilen biri olarak sonucun böyle olacağını bilmeliydi" dedi. Balkız ANKA'ya şu değerlendirmede bulundu:

"Aleviler nezdindeki kredisini müflis tüccar zihniyetiyle böylesine harcamamalıydı. Gidip o dünyayı gördüğüne ve tanıdığına göre dönüşünde bize anlatacağı çok şey olmalı. Daha dün biz Başbakanlığa dilekçe vererek zorunlu din dersleriyle ilgili olarak AİHM'nin ve Danıştay'ın verdiği kararları uygulamaya davet ettik. Çünkü AKP bu kez de Anayasayı ihlal ediyor. Böylece Reha Çamuroğlu'nun danışmanlıktan istifa etmiş olmasıyla ilgili olarak Alevilerin ne kadar haklı oldukları bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Reha Çamuroğlu'na yazık oldu."

-AKP'DEN İSTİFA ETSİN-

Çamuroğlu'nun istifasını ANKA'ya değerlendiren Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Fevzi Gümüş ise, AKP'nin "dinci boyasının" dökülmeye başladığını öne sürdü. Gümüş şunları söyledi:

"AKP'den Alevi'ye dost olmaz. AKP'nin dinci boyası dökülmeye başladı. Reha Çamuroğlu, Alevileri AKP'ye devşirmek isteyenlerin başında geliyordu. AKP'ye yaranmak için Madımak Oteli'nin müze yapılmasına karşı çıktı. Geldiğimiz noktada bizce zaten belli olan gerçekle karşılaştı. AKP'nin zihniyet dünyası ile Alevilerin taleplerinin çözüme kavuşmayacağı görülüyor. Reha Çamuroğlu'nun danışmanlıktan istifa etmesi yetmez, AKP'den de istifa etmesi gerekir.

AKP'nin ikiyüzlü, çifte standartlı bu demokrasi ve özgürlük anlayışının Türkiye'deki milyonlarca Alevinin, eşitlik, adalet, özgürlük, insanca yaşam talebinde bulunan her kesimin gözünü boyamaya yetmeyecektir."

(ANKA) - MYNET HABER - 12 Haziran 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.