Alevi örgütleri tartışmaya devam ediyor

Alevi örgütleri tartışmaya devam ediyor

Alevi örgütleri tartışmaya devam ediyor  İZMİR (16.10.2009)- Demokratik Alevi örgütleri, “Nasıl Bir Türkiye İstiyoruz”...

A+A-

Alevi örgütleri tartışmaya devam ediyorAlevi örgütleri tartışmaya devam ediyor
 
İZMİR (16.10.2009)- Demokratik Alevi örgütleri, “Nasıl Bir Türkiye İstiyoruz” başlıklı tartışmaya devam ediyor. Bu kapsamdaki toplantılardan biri de, 18 Ekim Pazar günü İzmir'de yapılacak.

29 Mart yerel seçimleri öncesinde “Nasıl Bir Türkiye İstiyoruz” adıyla çeşitli kentlerde toplantılar düzenleyen Alevi Bektaşi Federasyonu, toplantılar sonunda bir taslak hazırladı. Şimdi de 25 ilde taslak üzerinde tartışmalar yapan Alevi örgütleri, ortaya çıkacak sonucu daha sonra kamuoyuna açıklayacak.

Tartışma toplantılarından biri de 18 Ekim günü İzmir'de yapılacak. Fuar'daki İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde yapılacak forum, saat 14.00'de başlayacak. Foruma konuşması olarak İshak Kocabıyık, Atilla Erden ve Necdet Saraç katılacak.

Alevi örgütleri, “Nasıl bir Türkiye İstiyoruz" sorusuna, "insanlar arasında dil, din, etnik köken gibi ayrıcalıkların ortadan kalktığı, herkesin çok kültürlü bir yapı içinde özgürce kendini ifade ettiği, cinsiyet ayrımcılığının olmadığı, emeğin saygın ve adaletli ücretlendirildiği, sağlığın ve eğitimin adil ve ücretsiz olduğu, insanın merkeze alındığı laik, demokratik, özgür bir Türkiye istiyoruz." yanıtını veriyor.

ATILIM HABER - 16 Ekim 2009
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.