Alevi örgütleri tepkili: İftar şovu istemiyoruz

Alevi örgütleri tepkili: İftar şovu istemiyoruz

Alevi örgütleri tepkili: İftar şovu istemiyoruzAlevi örgütlerinin temsilcileri, Başbakan Erdoğan'ın muharrem ayında yas orucu tutacak...

A+A-

Alevi örgütleri tepkili: İftar şovu istemiyoruzAlevi örgütleri tepkili: İftar şovu istemiyoruz

Alevi örgütlerinin temsilcileri, Başbakan Erdoğan'ın muharrem ayında yas orucu tutacak Alevilerin iftar yemeğine katılacak olmasını "siyasi şov" olarak nitelendirdi.

Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Turan Eser: Biz de basından öğrendik. Öncelikle AKP'nin Alevi sorunlarına çözüm paketinin ne olduğunu öğrenmek istiyoruz. Çözüm önerilerini ortaya koymadan, iftarda buluşmak, siyasi şovun dışında bir anlam taşımaz. AKP, Çamuroğlu eliyle kendi güdümünde bir örgütlenme oluşturmaya çalışıyor.

Cem Vakfı Ankara Şube Başkanı İlhami Binici: Biz bu siyasi iktidara yanaşmayı düşünmüyoruz. Onlar 'Biz İslamın dışındayız' diyen Alevilerle yemek düzenlerse, biz bu organizasyonun dışında kalırız.

Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtım Dernekleri Genel Başkanı Tekin Özdil: Temsil gücü olmayan insanlarla bir araya gelmelerini, Alevilere yaklaşımlarındaki ikiyüzlülüğün göstergesi olarak görüyoruz.

Hubyar Sultan Alevi Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu: Alevilerin sorunlarını anlamak ve dinlemek için yemekli şova gerek yok.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Kazım Genç: Bu iftar ve benzeri girişimlerin amacının Alevileri asimile etmeye yönelik olduğunu düşünüyorum.

AYDIN HASAN Ankara
23.11.2007 - MİLLİYET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.