Alevi Örgütlerinden Tanık'a Tam Destek

Alevi Örgütlerinden Tanık'a Tam Destek

Alevi Örgütlerinden Tanık'a Tam DestekBülent Tanık, Ankara Çankaya'da kalabalık bir kitleye hitaben bir konuşma yaptı.CHP Çankaya...

A+A-

Alevi Örgütlerinden Tanık'a Tam DestekAlevi Örgütlerinden Tanık'a Tam Destek

Bülent Tanık, Ankara Çankaya'da kalabalık bir kitleye hitaben bir konuşma yaptı.

CHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Bülent Tanık, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerde bulunduğu Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyonu, Alevi Kültür Derneği ve Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı, Divriğililer Vakfı gibi alevi Bektaşi örgütlerinden tam destek aldı.

CHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Bülent Tanık, seçim çalışmalarına Alevi Bektaşi örgütlerini ziyaretlerle başladı. Önceki gün Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi’ni ziyaret eden Bülent Tanık, dün de Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyonu, Alevi Kültür Derneği ve Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı ile İmranlı Vakfı’nı ziyaret etti.

Ziyaretleri sırasında Alevi Bektaşi örgüt yöneticilerine yönelik yaptığı konuşmasında Çankaya’da sadece seçimi kazanmanın yeterli olmayacağını, rakiplerine ciddi bir fark atmayı hedeflediklerini dile getiren Bülent Tanık, “15 yıldır Ankara’nın başına musallat yönetimden kaynaklı sorunların köklü bir şekilde giderilmesi gerekiyor. Ankara Büyükşehir’de yıllardır kentsel hizmetlerden mahrum bıraktırıcı uygulamalar var. Bu gidişe dur demek gerekiyor. Cumhuriyet değerlerini savunan bir devlet yapısını ortadan kaldırıp yerine şer-i hukukun hayata geçirilmeye çalışıldığı bir dönemden geçiyoruz. Halife olma eğilimlerinin gündeme taşındığı bir dönemden geçiyoruz. İşte 29 Mart seçimlerini ülke genelinde bu duruma dur demenin ilk adımı olarak görüyoruz. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi üç büyük kentte seçim kazanılması demek AKP hükümetini erken genel seçime götürebilir. Ama şunu da söylemek lazım ki istenilen sonuçlar alınamazsa her şeye rağmen dimdik duran bir Çankaya olmalı” dedi.

Yerel demokrasiyi genel demokrasinin teminatı olarak gördüğünü söyleyen Tanık, önceki seçimlerde sandığa gitmeyen seçmenlerin sandığa gitmelerini sağlamak gerektiğine dikkat çektiği konuşmasında, örgütlenmiş toplum parçalarının büyük önem arzettiğini ve bu çerçevede Alevi Bektaşi örgütlerinin talep, öneri, eleştiri ve görüşleriyle geçmişin olumsuzluklarını bertaraf edici bir yönetim sergileyeceklerini dile getirdi.

Kadın ve erkeğin eşit şartlarda yaşadığı hiçbir vatandaşın ötekileştirilmediği bir Çankaya yaratıp bunu tüm Türkiye için bir modele dönüştüreceğini de söyleyen Bülent Tanık, Bin çocuk korosu kuracaklarını da sözlerine ekledi.

Alevi Bektaşi Örgütlerinin yöneticileri Fevzi Gümüş, Ali Balkız, Ercan Geçmez ve Arif Ali Atay, kendilerini ziyaret etmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirip “Çankaya’da kabuledilebilir bir aday beklentimiz vardı ve CHP bu konudaki hassasiyetimizi değerlendirmiştir. Bu ülkede dışlanmadan, ötekileştirilmeden bir arada yaşama kültürünü hayata geçirmek için yerel yönetimleri bir şans olarak görüyoruz. Biz Çankaya’da bu şansın iyi kullanılmasını istiyoruz. “Çankaya’da sizin öncülüğünüzde bir model yaratılmasını istiyor ve bekliyoruz. İlk ziyaretinizi bize gerçekleştirmiş olmanızı da çok anlamlı buluyor ve bundan ötürü de teşekkür ediyoruz” dediler.

Ziyaretler sonrası Ahmet Arif Parkı’nda Dikmenlilerle buluşan Bülent Tanık, burada kalabalık bir kitleye hitaben bir konuşma yaptı.

GERÇEK GÜNDEM - 12 Şubat 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.