Alevi orijinli tek adayım

Alevi orijinli tek adayım

Alevi orijinli tek adayımCHP ADAYI ÜNLÜ TÜRKÜCÜ ÇÖZÜM İÇİN PARTİLER ÜSTÜ KOMİSYON ÖNERDİSabahat...

A+A-

Alevi orijinli tek adayım
Alevi orijinli tek adayım

CHP ADAYI ÜNLÜ TÜRKÜCÜ ÇÖZÜM İÇİN PARTİLER ÜSTÜ KOMİSYON ÖNERDİ

Sabahat Akkiraz CHP’de orjin olarak tek Alevi aday olduğunu belirterek “Sorunları partiler üstü komisyonlarla çözeriz” derken Haberal ve Aygün’ün adaylığı için de ‘yenilik arayışı’ yorumunu yaptı.

Alevİ Diva olarak da tanınan Türk Halk Müziği sanatçısı Sabahat Akkiraz, bir süre önce “Alevi vurgusu yok” diye eleştirdiği CHP’den İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı olurken, partisini Alevi adaylar konusunda yine eleştirdi. Akkiraz, “Alevi orijini olan tek aday benim” dedi. Akkiraz milletvekili adaylığı ve seçim süreci ile ilgili STAR’ın sorularını yanıtladı:

Partiler üstü komisyon kurulabilir

- Siyasete girmek, sizin için maddi ve manevi bir külfet değil mi?

“Evet ama sevenlerimi ihmal etmem. Mesleğimde 41 senemi doldurdum. Projelerim ve konserlerim devam edecek. Halkın içinde bu kadar yılımızı verdik. Güven, saygı ve sevgi duyulan birisiniz. Bu da bir artı sanki. Daha da kolay olacakmış gibi hissediyorum.Bir televizyon programında bir sanatçı arkadaşım ‘Biz sizi partiler üstü olarak düşünüyoruz. Çözümleri de bütün partilere göstereceksiniz’ dedi. Böyle bir partiler üstü kurullar kurularak siyasi partiler çözümlere gidebilirler.”

Hepimiz hizmette yarış edeceğiz

- Meclis’te uzlaştırıcı mı bir görünüm çizersiniz yoksa muhalif bir vekil mi olursunuz?

“Bizim sanatçı tabiatımızda birleştiricilik var. Bütün partilerin de hizmette yarış edecekleri kanısındayım. Partiler üstü kurullar kurularak sorunların çözüleceğine inanıyorum. Tüm partilerin birleşerek çözüm için hizmette yarış edeceklerine inanıyorum.”

-CHP’de sizden başka Alevi kökenli aday yok gibi görünüyor?

“Alevi adaylar yeterli değil. Ama birkaç tanesini biliyorum. CHP’nin seçim bildirgesinde Alevilikle ilgili ciddi programlarına inanarak siyasete başladım. Alevi orijini olan Alevi benim. Bu konuda biraz konuşacak bilgi ve donanımım var. Bunu yurttaşlık ve inanç hakkı konusunda söylüyorum.”

Haberal ve Aygün değişim isteği

- Yeni CHP ve sağdan gelen Aygün ile Haberal’ın adaylığı için ne düşünüyorsunuz?

“Hazreti Ali ‘Değişmeyen de değişir’ diyor. Mevlana ‘Şimdi yeni şeyler söylemek gerekir’ diyor. Değişimi CHP yeni genel başkanı ile de görüyoruz. Sağdan da, o kesimden de taban bulma çabasıdır diyebilirim.”

- 13 Haziran günü nasıl bir hayaliniz var?

“Türküler insanın sözlerinin ifadesinin heyecanda, sevgide, ilettiğiniz her mesajda enerjiyi ortaya koyar. Bütün insanlar türkü söylesin. Bu bir hoşnutluk ve coşkunluktur. Emin olun o zaman da türkü söyleyeceğim. Çözüm olduğu zaman da türkü söyleyeceğim.”

Türkücüler, operacılar kadar şanslı değil

“Kendi düşüncemi söylemekle mükellefim. Sanatçıların sorunları var. Bizim meslek birliklerimizin sorunları var. Konservatuarlardan mezun olanların sorunları var. 81 ilde opera varken, halk müziği ile ilgili istihdam yok, çaycılık yapıyorlar. Sanatçı olarak telif haklarımız var. Çoğumuzun yoksul bir yaşamı var. Unkapanı’nda 80 tane firma kapandı. Ve sosyal haklar var. Ben kadınım tabii. Benim üç tane konum var. İkincisi de kadın konusu. Kadınlar töre cinayetine kurban gidiyor. İşsizlik sorunları var. Bu sorunların altında eziliyorum. Bir şey yapmak istiyorum. Sanatçı arkadaşımın dediği gibi bir şey yapmak lazım. Kadınlar hakaret görüyorlar, iş yerlerinde tacize uğruyorlar. Siyasette yoklar, kurumlarda yoklar, üniversitede yoklar. Konuşurken de kadın ve sanatçı duyarlılığımı ve insani tarafımı ortaya koyuyorum. Birilerimizin elini taşın altına koyması gerekmiyor mu?”

Star - Erdinç Akkoyunlu - 25 Nisan 2011

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.