Alevi oyları CHP'ye gider

Alevi oyları CHP'ye gider

Alevi oyları CHP’ye giderESKİ Adalet Bakanı Seyfi Oktay’ın gözaltına alınması başta Alevi kökenliler olmak üzere Ak Parti milletvekilleri...

A+A-

Alevi oyları CHP'ye giderAlevi oyları CHP’ye gider

ESKİ Adalet Bakanı Seyfi Oktay’ın gözaltına alınması başta Alevi kökenliler olmak üzere Ak Parti milletvekilleri arasında da rahatsızlık yarattı.

Alevi kökenli Ak Parti İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit, grup toplantısından sonra Erdoğan ile yaptığı konuşmada, “Alevi açılımı yapılan bir süreçte, Alevi toplumu içinde saygın ve simge bir isim olan Sayın Seyfi Oktay’a yönelik bu operasyon doğru değil. Acaba birileri açılımı sabote mi ediyor” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ise yurtdışından yeni geldiğini, operasyon hakkında bilgi sahibi olmadığını, konuyla ilgileneceğini söyledi. Yiğit’e duyduğu rahatsızlığı paylaştığı milletvekillerinden de destek geldi. Yiğit, konuya ilişkin şöyle konuştu: “70 küsur yaşındaki Seyfi Oktay, ifadeye çağrıldı da gitmedi mi? Bu operasyonun, Ak Parti Hükümeti’nin Alevi açılımını sabote etmekten başka ne anlamı var? Bu yanlış, Ak Parti’ye gelecek Alevi oylarını Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan olduğu CHP’ye kilitler.

Hürriyet - Süleyman DEMİRKAN /ANKARA - 2 Haziran 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.