Alevi raporu AKP'yi böldü

Alevi raporu AKP'yi böldü

KOMİSYON BAŞKANI AKP'Lİ ÜSKÜL'ÜN ALEVİ RAPORUNA 3 AKP'LİDEN RETAlevi raporu AKP'yi böldüİnsan Hakları İnceleme...

A+A-

Alevi raporu AKP'yi böldüKOMİSYON BAŞKANI AKP'Lİ ÜSKÜL'ÜN ALEVİ RAPORUNA 3 AKP'LİDEN RET

Alevi raporu AKP'yi böldü

İnsan Hakları İnceleme Alt Komisyonu'nun, Alevi öğrencinin dövülmesi konusundaki raporu AKP içinde tartışma yarattı. 3 AKP'li komisyon üyesi, "Alevi-Sünni çatışması körükleniyor" diyerek ret oyu verdi

TBMM İnsan Hakları İnceleme Alt Komisyonu'nun, İstanbul'daki Ali Kul Çok Programlı Lisesi edebiyat öğretmeninin, Alevi öğrenci üzerinde baskı kurması ve dövmesiyle ilgili olarak hazırladığı rapor AKP'yi böldü.

Komisyon Başkanı Zafer Üskül'ün başkanlığında hazırlanan rapora 3 AKP'li "Alevi - Sünni çatışması körükleniyor. Olayın öyle olduğunu düşünmüyoruz" diyerek ret oyu verdi. Ancak rapor oyçokluğuyla kabul edildi.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nun dün yapılan toplantısında, Alevi öğrenciye ilişkin rapor tartışma yarattı. AKP'li Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Denizli Milletvekili Mithat Ekici ve Konya Milletvekili Kerim Özkul rapora olumsuz görüş verdi.

'Provokatörler var'

Yıldırım, bir çocuk hakkında olanların 2 ay sonra Alevi - Sünni çatışması varmış gibi yansıtılmasını doğru bulmadığını belirterek şöyle konuştu:

"Provokatörler devreye girerek çatışmayı gündeme getiriyor, organize ediyorlar. Bir öğretmen 35 kişilik sınıfta 34 öğrenciye sıfır vermiş. Sıkıntı öğretmenin sevilmemesinden kaynaklanıyor. Bütün öğrenciler sevmiyor. Öğretmenin bu öğrenciye Alevi olduğu için şiddet uyguladığını düşünmüyorum."

Özkul, alt komisyonun çalışma ve oluşma şeklini tasvip etmediğini de kaydederek "2 ay geçmiş ve mesele paldur küldür komisyon oluşturularak incelenmiş. İçeriğini tasvip etmiyorum" dedi.

'Toplumu bölmeyin'

Ekici de "Meseleyi Alevi - Sünni çatışması olarak değil öğrenci - öğretmen anlaşmazlığı olarak algılıyorum. Öğretmenin psikolojik sorunları var. Bütün öğrenciler ondan nefret ediyor. Bunu Alevi - Sünni meselesi gibi algılayıp toplumu bölmemek lazım" değerlendirmesini yaptı.

Önder Yılmaz - Ankara
MİLLİYET - 13 ARALIK 2007

Alevi öğrenci AKP'yi böldü

TBMM İnsan Hakları Komisyonu, İstanbul'da yaşanan Z.Y isimli öğrencinin, Alevi olduğu için öğretmeni tarafından dövülmesi olayını araştıran alt komisyon raporunu oy çokluğu ile kabul etti. 3 AK Partili vekil, "Öğretmen çocukları daha önce de dövmüş. Olayı Alevi-Sünni çatışmasına bağlamak doğru değil" deyip kabul oyu vermedi.

Uğur BECERİKLİ
SABAH - 13 ARALIK 2007

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.