Alevi Raporu şubatta

Alevi Raporu şubatta

Alevi Raporu şubattaHükümetin Alevi açılımı çerçevesinde gerçekleştirdiği Alevi Çalıştayı'nın 7'nci...

A+A-

Alevi Raporu şubattaAlevi Raporu şubatta

Hükümetin Alevi açılımı çerçevesinde gerçekleştirdiği Alevi Çalıştayı'nın 7'nci ve son toplantısı Devlet Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığında, akademi, siyaset, sivil toplum örgütleri, sanat ve ilahiyat dünyasından 41 kişiyle Ankara Kızılcahamam'da dün başladı.

Üç gün sürecek çalıştayda konuşan Bakan Çelik, "demokratikleşme arzusunun gereği" olarak tanımladığı çalıştayın merakla beklenen sonuç raporunun şubat ayında tamamlanacağını açıkladı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ı bilgilendirmek için pazartesi günü bir ön rapor hazırlayabileceklerini belirten Çelik, çalıştaydaki tüm bilgi ve verileri önemsediklerini söyledi. Çalıştay'ın ilk gününe Aleviliğin nasıl tanımlanacağı sorusu damgasını vurdu. Yapılan tartışmalar sonucu hakim görüş "Aleviliğin tanımlanmasına ihtiyaç yok" oldu. Çalıştayda cemevlerinin ibadethane statüsüne kavuşturulması, zorunlu din derslerinin kaldırılması gibi talepler dile getirildi.

ÇALIŞTAYA SEMAHLI TEPKİ

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız çalıştaya katılmadı. Balkız'ın Mülkiyeliler Birliği'nde düzenlediği basın toplantısının ardından bir grup semah gösterisi yaptı.

Sabah - Yahya BOSTAN - 29 Ocak 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.