Alevi Sanatçı ve Aydınlardan Turgut Öker'e Destek

Alevi Sanatçı ve Aydınlardan Turgut Öker'e Destek

Alevi Sanatçı ve Aydınlardan Turgut Öker'e DestekAlevi sanatçı, yazar, inanç önderleri ve sivil toplum temsilcileri, Alevilerin...

A+A-

Alevi Sanatçı ve Aydınlardan Turgut Öker'e Destek

Alevi sanatçı, yazar, inanç önderleri ve sivil toplum temsilcileri, Alevilerin eşit yurttaşlık taleplerinin meclise taşınması için İstanbul 1. Bölge bağımsız milletvekili adayı Turgut Öker’i desteklediklerini açıkladılar.

Sanatçı, aydın, yazar, Alevi inanç önderleri ve demokratik kitle örgütü temsilcileri Taksim Hill Otel'de biraraya gelerek, seçimlerde İstanbul 1. Bölge bağımsız milletvekili adayı Turgut Öker'i desteklediklerini açıkladılar.

Toplantıda Mehtap Aktaş, Zara Gençlik Platformu sözcüsü Celal Yalçın, araştırmacı-yapımcı Kazım Gündoğan, Alevi Bektaşi Federasyonu Örgütlenme Birimi eski sekreteri Hatice Altınışık, Sivas Katliamında ölen Hasret Gültekin'in kızı Güler Gültekin, sanatçı Mehmet Özcan, araştırmacı-yazar Erdoğan Çınar, Dersim Dernekler Federasyonu eski başkanı İsmail Arslan ve Erdoğan Akbayır, Alevilerin seslerinin duyulması ve eşit yurttaşlık taleplerinin meclise iletilmesi için Öker'i desteklediklerini ifade etti.

Ayrımcılığa, dışlamaya karşı Öker'e destek

Mehmet Özcan'ın okuduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Bu ülkenin farklılıkları bu ülkenin en önemli zenginliğidir. Farklılıklara düşman olmak, onları ötekileştirmek, onları yok saymak, onları ortadan kaldırmaya çalışmak barbarlıktır. İnsanlık suçudur.

"Bizler insan olmanın sorumluluğu ve bilinci içinde bu ülkedeki tüm ezilmiş insanların, ötekileştirilmiş halkların, itilmiş, kakılmış ve örselenmiş toplulukların, kimlikleri çalınmış etnik ve inanç guruplarının eşit haklarla donatılmış olarak hayatın her alanında var olmalarını arzu ediyor, savunuyor ve bu uğurda her platformda azami çabayı gösteriyoruz.

"Bu seçim özgülünde demokratik dönüşümün gerçekleşmesi için tüm mağdurların parlamentoda doğrudan kendi temsilcileriyle temsil edilmesinin, Türkiye'nin en büyük kazanımı olacağına inanıyoruz.

"Devletin ve devlet partilerinin tek tipleştirerek sömürdüğü ve sadece oy deposu olarak gördüğü Alevi toplumunun bağımsız, demokratik ve özgürlükçü bir nitelik kazanabilmesi ve tüm demokrasi güçleriyle ortak zeminde buluşması, çok kimlikli, çok kültürlü toplumsal yaşantısı karşısında ayrımcılığa, dışlamaya, tekçiliğe ve otoriterliğe dayalı siyaset kültürüne itiraz için bir misyon üstlenen bağımsız, demokrat aday Turgut Öker ile dayanışma içinde olmaya davet ediyoruz."

"Taleplerimiz mecliste dillensin diye..."

Hatice Altınışık yaptığı konuşmada, "bu ülkede Kürtlerin yaşadığı sorunlar vardı ve onlar bağımsız adaylarla kendi kaderlerini tayin etmede söz hakkı kazandılar. Bu doğru bir mücadele şekli" dedi, Alevilerin de bağımsız adaylarla sorunlara ilişkin politikalar üreterek, mücadelelerini başarıya ulaştırabileceklerini ifade etti.

Güler Gültekin ise 'bağımsız adayların tek başına birşey yapamayacağını düşünenlere', "taleplerimizin mecliste yer alması bile başlı başına bir olaydır" diye seslendi.(ÇT/EÖ)

Çiçek TAHAOĞLU -

n


İstanbul - BİA Haber Merkezi - 25 Mayıs 2011, Çarşamba

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.