Alevi simgesine marka patenti yok

Alevi simgesine marka patenti yok

TÜRK Patent Enstitisü'nden Alevileri sevindiren karar. Alevilik inancının önemli temsilcilerinden Hubyar Sultan'ın ismini marka olarak...

A+A-

TÜRK Patent Enstitisü'nden Alevileri sevindiren karar.

Alevilik inancının önemli temsilcilerinden Hubyar Sultan'ın ismini marka olarak tescil edilmesi talebine Patent Enstitüsü'nden ret yanıtı geldi.

Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı Hıdır Temel, "Atalarımın ismi üzerinde hak talep ediyorum" diyerek Hubyar ismini kendi üzerine tescil ettirmek için Türk Patent Enstitüsü'ne başvuru yapmıştı. Alevi örgütleri Hubyar Sultan'ın 'topluma mal olmuş sosyal bir olgu' olduğunu savunarak bu talebe karşı çıktı.

MAHKEMEYE GİDEBİLİR

Patent Enstitüsü 26 Şubat 2007'de Temel ailesinin bu talebini reddetti. Ancak Temel ailesinin ısrarı sürdü. Enstitü'ye itiraz ederek kararın yeniden görüşülmesini istedi. Konu Patent Enstitüsü Yeniden İnceleme ve Değerlendirme Kurulu'nda ele alındı. Kurul 11 Eylül 2007'de ikinci kez ret kararı verdi. Temel ailesi mahkemelerde dava açabilecek. Hubyar Alevi inanç merkezlerinden biri. Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Hubyar köyünde, köye ismini veren Sultan'ın türbesi de bulunuyor. Alevi inancına mensup kişiler bu türbeyi ziyaret ederek ibadette bulunuyor.

SABAH 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.