Alevi Vakıfları Federasyonu'ndan İlginç Basın Açıklaması

Alevi Vakıfları Federasyonu'ndan İlginç Basın Açıklaması

Alevi Vakıfları Federasyonu'ndan İlginç Basın Açıklaması  Almanya'da ARD kanalında yayınlanan ve Alevileri ensest (aile...

A+A-

Alevi Vakıfları Federasyonu'ndan İlginç Basın AçıklamasıAlevi Vakıfları Federasyonu'ndan İlginç Basın Açıklaması  

Almanya'da ARD kanalında yayınlanan ve Alevileri ensest (aile içi cinsel ilişkide bulunan) bir topluluk olarak gösteren "Tatort" adlı dizi yayınlananı tam 15 gün oldu. Bu 15 günlük süreçte konuya dair hiçbir eylem, basın açıklaması vb. yapmayan Alevi Vakfılar Federasyonu bugün bir açıklamada bulundu. Açıklamada "ARD'nin diziyi yayından kaldırdığı ?" ifade edilerek 10 Ocak 2008 tarihinde yapılacağı duyurulan Alman Konsolsluğuna siyah çelen koyma eyleminden vazgeçildiği ifade ediliyor.

Öncelikle ARD'nin diziyi yayından kaldırması gibi bir kararı bulunmuyor. Bırakın yayından kaldırmayı henüz Alman kamuoyu önünde resmi bir özür bile dilemediler. Tatort dizisi her hafta farklı bir konuyu ele alan polisiye bir dizi. Ve dizi yayına devam ediyor. Alevi Vakıflar Federasyonu yetkililerinin bu bilgiyi nereden aldıklarını merak ediyoruz. Bu saatten sonra eyleme gerek yok, kulis yapalım diyen Federasyon açıklamasının tamamını yayınlıyoruz:

Alevi Vakıfları Federasyonu Basın Açıklaması 
 
Almanya’nın resmi devlet televizyonu ARD’de yayınlanan “Tatort” adlı polisiye dizinin “Namusuma Sahip Olmak” adıyla yayınlan bölümünde ele alınan konu Alevi kamuoyunu derinden sarsmış, Alevi canları fazlası ile üzmüştü. Alevilere yönelik ensest yakıştırmasının yapıldığı bu dizinin yapımcıları ve diziyi yayınlayan resmi devlet televizyonu geçtiğimiz hafta sonuna dek bir açıklama yaparak Alevilerden özür dileme ihtiyacı bile hissetmemiş, bu konuyla ilgili olarak da Alevi Vakıfları Federasyonu ve Alevi Dernekleri Federasyonu (kuruluş aşamasında) 10 Ocak 2007 Perşembe / 1 Muharrem günü Alman Konsolosluğu’na siyah çelenk koyma kararı almıştı. Fakat ARD’nin söz konusu diziyi yayından kaldırma kararının ardından AVF ve ADF Alman Konsolosluğuna siyah çelenk koyma eyleminden vazgeçme yönünde tutum belirledi.

Dizi ile başlayan süreçte Alevilerin yaptığı kamuoyu açıklamaları, televizyon programları, eylemler ile bir takım tepkilerini gösterdiklerini görmekteyiz. Bu saatten sonra, eylem yapmak yerine gerekli kulisleri yaparak ne Almanya’da, ne de başka bir ülkede bu türden bir yayının olmaması için çabalamalı, Aleviliği gerek iç gerekse de dış kamuoyuna daha etkin bir biçimde anlatabilmeliyiz.

10 Ocak günü Alman Konsolosluğu’na siyah çelenk koyma eyleminden vazgeçildiğini kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

Alevi Vakıfları Federasyonu  &  Alevi Dernekleri Federasyonu

07 Ocak 2008 - Alevi Haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.