Alevi vatandaş Başbakana dava açtı

Alevi vatandaş Başbakana dava açtı

Alevi Vatandaş Tayyip Erdoğan'a Dava açtıAlevi Vatandaş, Başbakan Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.Adanalı avukat Erdal Yıldırım...

A+A-

Alevi Vatandaş Tayyip Erdoğan'a Dava açtıAlevi Vatandaş Tayyip Erdoğan'a Dava açtı

Alevi Vatandaş, Başbakan Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adanalı avukat Erdal Yıldırım Tayyip Erdoğan'a 20 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Yıldırım, Başbakan Erdoğan'ın çeşitli tarihlerdeki mitinglerinde ki sözlerini davaya gerekçe olarak gösterdi.

Adanalı Alevi vatandaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama. (Anayasa 2-24. Maddeleri TCK 216) gerekçesiyle Adana Cumhuriyet Savcılığına dava dilekçesini verdi.

Adana’da Alevi vatandaş ve Avukat Erdal Yıldırım Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim meydanlarında CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu atfen Alevi halkına hakaret edildiğini iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

Avukat Erdal Yıldırım Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim çalışmaları kapsamında 29 Nisan 2011 günü Türk Sanayiciler ve İş Adamları Derneği’nin İstanbul’da yapılan genel kurul toplantısında Kılıçdaroğluna atfen Alevi yurttaşlara hakaret eden Erdoğan,

Malum, Kılıçdaroğlu da Alevi kültürünün mensubu. Bir Alevi olarak önce onu anlaması, iyi öğrenmesi lazım. Hacı Bektaşı Velinin, ‘Eline, beline, diline hakim ol’öğüdünü işaret edip: ‘Burada affedersiniz, beline hakim olmayanları gördük ve bir kasetle başkan ol.” diye konuştuğunu belirtti.

Erdoğan 4 Mayıs tarihinde Amasya’da; “Kendisi Hacı Bektaşı Velinin malum Alevilik kültüründendir ya. Eğer Alevilik Hz. Ali Keremallahü Veche’yi sevmekse, ben Alevilerden daha çok Aleviyim. Ama bunların yaşamında Hz. Ali var mı? Hz. Ali gibi yaşamak var mı? Yok. Hz. Ali nerede bunlar nerede?” diye konuşmuştu.

Başbakan Erdoğan’ın sözlerine tepki gösteren Yıldırım, “Erdoğan, özgün inanç algısına ve ibadet ritüellerine sahip Alevilik ve Alevi kavramlarının, asırlardır yüklendiği kasıtlı, kötü niyetli, asılsız ve gayri ahlaki algıları açığa çıkartma gayretindedir.

Kamu barışına karşı suç işleyerek, halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa tahrik ederek aşağılayan, inanç değerlerini siyasete malzeme edinerek engin düşürme gayretine giren. Halkın bir kesimini, siyasi rakibinin inancı üzerinden dini kanaat ve inancından dolayı kınayarak cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

Yıldırım, Anayasanın 2. ve 24. maddeleri ve TCK’nin 216. maddesiyle Erdoğan’ın ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek veya aşağılamak’ iddiasıyla Adana Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Ajans01.com - 23 Mayıs 2011

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.