Alevi ve Atatürkçü diye baskı görüyor

Alevi ve Atatürkçü diye baskı görüyor

Alevi ve Atatürkçü diye baskı görüyorHastanede yatan Özçelik’in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.DÜ’nün...

A+A-

Alevi ve Atatürkçü diye baskı görüyorAlevi ve Atatürkçü diye baskı görüyor

Hastanede yatan Özçelik’in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

DÜ’nün tek göğüs cerrahisi profesörü Özçelik, yaşadıkları nedeniyle kalp krizi geçirdi. Duruma eşi isyan etti:

DİYARBAKIR - Zorla dış göreve gönderilmek istenirken yaşadıkları nedeniyle kalp krizi geçiren Dicle Üniversitesi’nin (DÜ) tek göğüs cerrahisi profesörü olan Prof. Dr. Cemal Özçelik’in eşi uzman Dr. Zerrin Özçelik, eşinin üniversitede dinci kadrolaşmanın önünde engel olduğunu, Alevi ve Atatürkçü olmaları nedeniyle baskı gördüklerini açıkladı.

22 yıldır DÜ’de görev yapan Prof. Dr. Cemal Özçelik, yönetime gelen AKP’li Rektör Ayşegül Jale Saraç ve ekibi tarafından, YÖK Yasası’nın 41. maddesine dayanılarak, kendi isteği dışında Kars Kafkas Üniversitesi’nde dış göreve gönderilmek istendi. Özçelik, dış görevlendirmenin durdurulması için çeşitli çareler ararken Danıştay, üniversite yönetimlerine keyfi davranmanın yolunu açan 41. maddeyi iptal etti. Ancak Özçelik yaşadıklarının yarattığı baskı ve strese dayanamayarak geçen hafta kalp krizi geçirdi. Bir hafta yoğun bakımda tedavi gören Özçelik’in eşi, hem eşinin sağlık durumu hem de kendisinin görev yerinin Adana olması nedeniyle, geçici dış görevlendirme yerinin Adana olması konusunda dün DÜ Rektörü Saraç ile son bir kez daha görüşmek istedi. Dün rektörlük binasına girmek isteyen Zerrin Özçelik, bir süre görevliler tarafından içeri alınmadı. Uzun süre kapıda bekletilen Özçelik, Saraç ile yaptığı görüşmeden eli boş döndü.

Kendisinin Adana’da eşinin ise Diyarbakır’da olması nedeniyle çocuklarının sevgisiz bir ortamda yaşadığını, bu nedenle derslerinin de etkilendiğini belirten Özçelik, rektörden geçici dış görevlendirme olacaksa buranın Adana olmasını istediklerini anlattı. DÜ’de dinci kadrolaşmanın giremediği ender yerlerden birinin, eşinin bölüm başkanı olarak görev yaptığı Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı olduğunu vurgulayan Özçelik, şöyle devam etti:

“Eşimin Alevi ve Atatürkçü olması, onların kadrolaşmasına engel. Eşimi Kars’a gönderip boşalan kadroya dinci kadrodan bir yardımcı doçent alacaklar. Dış görev yeri Adana olsun dediğimizde, Rektör Hanım bize ‘İsterseniz Sağlık Bakanlığı’ndan doktor kadrosu ayarlayalım’ dedi. Yani tehlikeyi başından savmak için bir profesörü düz doktor olarak görmeyi yeğledi. Bizim ÇYDD’de aktif çalışmalarımız, dinci kadrolaşmanın önünde engel olmamız onları ürkütüyor.”

KAYNAK : Cumhuriyet - MAHMUT ORAL - 05.07.2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.