Alevi ziyaretinde Reha Çamuroğlu krizi

Alevi ziyaretinde Reha Çamuroğlu krizi

Alevi ziyaretinde Reha Çamuroğlu krizi Tepkiler üzerine AK Parti'li Çamuroğlu toplantıya katılmadıTBMM Başkanı Köksal Toptan,...

A+A-

Alevi ziyaretinde Reha Çamuroğlu krizi Alevi ziyaretinde Reha Çamuroğlu krizi

Tepkiler üzerine AK Parti'li Çamuroğlu toplantıya katılmadı

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız ve beraberinde 25 Alevi dernek temsilcisini kabul etti.

Alevi dernek temsilcileri, 9 Kasım'da Ankara'da yapılan mitingte dile getirilen talepleri içeren bir dosya sundu. Toptan, dosyadaki talepleri inceleyeceğini ve TBMM Danışma Kurulu'nu toplayarak parti gruplarından Alevilerin sorunlarının çözümü konusunda girişim başlatmasını isteyeceğini söyledi.

Toptan'ın davet ettiği AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, Alevi dernek temsilcilerinin tepkisi üzerine toplantıya katılmadan ayrılmak zorunda kaldı.

TBMM Başkanlık Divanı'ndaki kabule gelen Alevi dernek temsilcilerinden Fevzi Gümüş, toplantıya Reha Çamuroğlu'nun da davet edilmiş olmasından rahatsızlık duyduklarını belirterek, bu rahatsızlıklarını içeride dile getireceklerini söyledi. Alevi dernek temsilcileri içeri girdikten yaklaşık yarım saat sonra Reha Çamuroğlu dışarı çıktı ve toplantıya katılmadığını söyledi.

Meclis Başkanı Toptan'ın daveti üzerine toplantıya katılmak istediğini dile getiren Reha Çamuroğlu, görevliler tarafından toplantıya katılacak Alevilerin kendisinin toplantıda bulunmasından rahatsız olduklarını öğrendiğini ve toplantıya katılmadan ayrıldığını ifade etti.

Bu durumun, diyalog isteyenlerin nasıl bir diyalog istediklerinin bir göstergesi olduğunu vurgulayan Çamuroğlu, gazetecilerin sorusu üzerine, söz konusu derneklerin AK Parti'den herhangi bir randevu talep etmediklerini kaydetti.

Köksal Toptan ile görüşmeden sonra basına açıklama yapan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Toptan'a Alevilerin sorunlarını anlattıklarını ve 9 Kasım mitinginde seslendirilen talepleri içeren bir dosya sunduklarını bildirdi.

Ali Balkız, bu sorunların; zorunlu din dersinin kaldırılması, Madımak Oteli'nin müze yapılması, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılması, cemevlerinin ibadethane statüsüne kavuşturulması olduğunu kaydetti. Alevilerin sorunlarının çözüm yerinin Meclis olduğunu dile getiren Balkız, Toptan'dan parti gruplarıyla görüşerek siyasi partileri Alevilerin sorunlarının çözümü konusunda harekete geçirmelerini talep ettiklerini ifade etti.

Toptan'ın, Meclis Danışma Kurulu'nu toplayarak grup başkanvekillerine konuyu aktaracağını ve harekete geçmelerini isteyeceğini söylediğini aktaran Ali Balkız, Alevilerin sorunlarına olan ilginin yaklaşan seçimlerle ilgisi olmadığını kaydetti.

Balkız, sorunlarının çözümü konusunda Meclis Başkanı'ndan inisiyatif almasını talep ettiklerini açıklayarak, "Yeri geldiğinde diğer partilerden de randevu alabiliriz. Çözüm konusunda herkesin görevini yapmasını bekliyoruz. Bu sorun sadece Alevilerin değil, tüm Meclis'in ve aynı zamanda Sünnilerin de sorunudur." diye konuştu.

Reha Çamuroğlu'nun toplantıya katılmasına neden karşı çıktıklarının sorulması üzerine Ali Balkız, Alevilerin sorunlarının çözümü konusunda başlattıkları bu girişimin, hiçbir partinin lehine veya aleyhine sonuç doğurmasını istemediklerini ifade etti.

Gazetecilerin sorusu üzerine CHP dışında hiçbir partiden randevu talep etmediklerini dile getiren Balkız, bugünkü görüşmelerinden sonra bir durum değerlendirmesi yapacaklarını ve gerekirse diğer partilerden de randevu alabileceklerini kaydetti.

Balkız, hiçbir partiye karşı bir rezervlerinin bulunmadığını söyledi.
 
Haberturk.com - 28.11.2008

***

AKP'NİN ALEVİ "AÇILIM"I

AKP'nin alevi projesine olumlu bakan Alevi Bektaşi Federasyonu, Meclis Başkanı Köksal Toptan'ı ziyaret etti. Ulusal Kanal'a bilgi veren Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız görüşmenin son derece olumlu geçtiğini söyledi.

AKP Hükümeti’nin, raftan indirdiği Alevi projesine kimi alevi örgütleri olumlu yaklaşıyor. Projeye destek veren Alevi örgütlerinden biri de Alevi Bektaşi Federasyonu. Alevi Bektaşi Federasyonu heyeti bugün Meclis Başkanı Köksal Toptan'ı ziyaret etti.

Ziyaretle ilgili Ulusal Kanal'a konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, görüşmenin son derece iyi ve olumlu geçtiğini söyledi. Toptan'a taleplerini içeren bir dosya sunduklarını ifade eden Balkız, "Köksal Toptan dosyayı inceleyeceğini, konuyu siyasi parti gruplarının danışma kurulu toplantısında gündeme getireceğini kaydetti. Kendi görüşünü önümüzdeki günlerde açıklayacağını iletti" dedi. Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül'den de randevu istediklerini ancak randevu taleplerine henüz bir cevap alamadıklarını da kaydetti.

ULUSAL KANAL - 28 Kasım 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.