Aleviler 1 Haziran mitingine çağırdı

Aleviler 1 Haziran mitingine çağırdı

Aleviler 1 Haziran mitingine çağırdı   İSTANBUL (25.05.2008)- Özgür Demokratik Alevi Hareketi ve Pir Sultan Abdal Kültür...

A+A-

Aleviler 1 Haziran mitingine çağırdıAleviler 1 Haziran mitingine çağırdı 
 
İSTANBUL (25.05.2008)- Özgür Demokratik Alevi Hareketi ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, dün Galatasaray'da yaptığı basın açıklamasıyla 1 Haziran tarihinde Kadıköy'de yapılacak olan 'Kürt sorununda demokratik çözüm” mitingine katılım çağrısı yaptı.

Özgür Demokratik Alevi Hareketi ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) yaptığı eylemle Kürt sorununa demokratik çözüm istedi. PSAKD adına konuşan Hıdır Çam, 1 Haziran mitingini desteklediklerini söyledi. Kurumlar adına ortak açıklamayı okuyan Ergin Doğru ise Kürt sorunun militarist zihniyetin savunduğu gibi bir asayiş sorunu olmadığını; kültürel, ekonomik, sosyal, psikolojik, insani ve siyasi bir sorun olduğunu vurguladı.

Doğru, 'alevi yurttaşlar olarak, 72 millete bir nazarla bakan, felsefesinin özünde eşitliği, sevgiyi, hoşgörüyü ve yaşamın kutsallığını savunan insanlar olduklarının' altını çizdi. Kürt sorununun demokratik barışçıl çözümünü savunduklarını belirtti. Doğru, tüm demokrasi, özgürlük ve barış güçlerini, Türkiye Barış Meclisi'nin 1 Haziran'da Kadıköy İskele Meydanı'nda yapacağı mitinge çağırdı.

ATILIM- 25 Mayıs 2008, Pazar

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.