Aleviler 3 haftada 30 bin imza topladı

Aleviler 3 haftada 30 bin imza topladı

Alevi Gençliği zorunlu din dersi için kampanya başlattı.Alevi gençliği, zorunlu dersinin kaldırılması istemiyle yurt genelinde hem internetten...

A+A-

 Alevi Gençliği zorunlu din dersi için kampanya başlattı.

Alevi gençliği, zorunlu dersinin kaldırılması istemiyle yurt genelinde hem internetten hem de hazırlanan imza metinleri ile kampanya başlattıklarını duyurdu.

"Alevi Gençliği" adıyla internet üzerinden örgütlenen ve zorunlu din dersi konusunda AİHM ve Danıştay kararlarının uygulanması isteyen gençler, zorunlu din dersinin kaldırılarak seçmeli ders olması için imza kampanyası başlattı. İstanbul merkezli olarak başlatılan kampanyaya yaklaşık 30 bin kişi katıldı.

Sosyal paylaşım sitesi üzerinden örgütlenerek imza kampanyası başlatan Alevi Gençliği, zorunlu din dersinin kaldırılması istemiyle yurt genelinde hem internette hem de hazırlanan imza metinleri ile imza kampanyası başlattıklarını duyurdu.

'AKP DİRENÇ GÖSTERİYOR'

Alevi gençliği tarafından yapılan açıklamada, zorunlu din dersinin asimilasyona yönelik bir uygulama olduğu belirtilerek, "Daha önce seçmeli iken 12 Eylül askeri darbesi ürünü olan zorunlu din dersi uygulamasına yönelik Türkiye'de Bölge İdare Mahkemeleri ve Danıştay ile AİHM kararlarına karşın AKP iktidarı tüm yargı kararlarına bilinçli bir şekilde direnç gösteriyor. Din derslerinin zorunlu olması inanç gruplarının oy deposu görülerek suiistimal edilmesi, bir inancın ya devlet desteğiyle dayatılması ya da yok sayılmasıdır. Darbe ürünü olan zorunlu din dersleri gericileşmenin, asimilasyonun ve dinin siyasallaşmasının bir özetdir. AKP hükümeti de bu sürecin ürünü ve yürütücüsüdür" denildi.

30 BİN İMZA TOPLANDI

Alevilerin yasadan kaynaklı taleplerinin görmezden gelindiğine vurgu yapılan açıklamada özetle şu görüşlere yer verildi: "Devletin dini ve inancı olmayacağından hareketle çağdaş, bilimsel ve demokratik bir eğitim için zorunlu din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin tüm din ve inançları kapsayacak şekilde seçmeli olmasını talep ediyoruz. 3 hafta önce başlattığımız imza kampanyasında şu ana kadar yaklaşık 30 bin imza topladık. Ağustos ayının ortasına kadar sürecek olan kampanyanın ardından topladığımız imzaları Milli Eğitim Bakanlığı ve Başbakanlık İnsan Hakları Komisyonu'na ileteceğiz."

CUMHURİYET

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.