Aleviler 8 Kasım Mitingine Hazırlanıyor

Aleviler 8 Kasım Mitingine Hazırlanıyor

Aleviler 8 Kasım Mitingine HazırlanıyorOkmeydanı Bölgesindeki Alevi Köy Derneklerinden 8 Kasım Büyük Alevi Mitingine tam destekEşit Yurttaşlık...

A+A-

Aleviler 8 Kasım Mitingine HazırlanıyorAleviler 8 Kasım Mitingine Hazırlanıyor

Okmeydanı Bölgesindeki Alevi Köy Derneklerinden 8 Kasım Büyük Alevi Mitingine tam destek

Eşit Yurttaşlık hakkı için 1 Milyon kişi Kadıköy’de olacağız

İstanbul Haber Servisi – Alevilerin 8 Kasım’da Kadıköy’de düzenleyeceği "Ayrımcılığa karşı eşit yurttaşlık akkı mitingi" öncesinde Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Okmeydanı’nda köy derneği bulunan 40’a yakın Alevi Köy Derneği ve sivil toplum kurum temsilcileri ile bir araya geldi. Hiçbir siyasi parti ve sivil toplum örgütünün bayrağının getirilmemesi kararının alındığı toplantıda, onbinlerce Alevi yurttaşın "Eşit yurttaşlık hakkı" mitingi için Kadıköy’de olacağı vurgulandı. Okmeydanı’ndaki Hubyar Sultan Alevi Kültür Dermeği’nde düzenlenen toplantıda konuşan ABF Genel Başkan Yardımcısı ve Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu, AKP’nin Alevilerin temel taleplerini görmezden geldiğini ve çalıştaylar serisi ile Alevilerin oyalandığını belirterek "Geçen yıl yaptığımız mitingin ardından AKP hukumeti  ‘Alevi Çalıştayı’ adı altında toplantılar düzenledi. Ancak gördük ki Alevilerle ilgisi olmayan kurum ve kişiler çalıştaylara davet edilerek görüş alınıyor. Bu çalıştayların ardından da ‘’Bak asıl Alevilerin ibadet yeri cami’ gibi bir yaklaşım ortaya çıkacak. İşte tüm bu gerici yaklaşımlara karşı alanlarda olacağız" dedi. Kenanoğlu Sünni yurttaşlarada seslenerek "Gelin bir gün Alevi olun" çağrısı yaptı.

Aleviler 8 Kasım Mitingine Hazırlanıyor

Aleviler 8 Kasım Mitingine Hazırlanıyor

ABF Eğitim Bilim Sekreteri Hatice Altınışık ise 8 Kasım’da düzenlenecek olan mitingin Aleviler açısından dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, "AKP’ye anayasanın eşitlik ilkesini hatırlatmak için pankartlar ve dövizlerimizle alanlarda olacağız. Bu Alevilerin iktidara son uyarısı olacak. Artık bizlerin taleplerinin göz ardı edilmesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu. Toplantıda söz alan Alevi Köy Derneği temsilcileri de mitinge siyasi parti ve çeşitli kurumların kendi bayrakları ile gelmemesi gerektiğini belirttiler. Dernek temsilcileri temel talepler için genci-yaşlısı ile Kadıköy’de olacaklarını söylediler.

Haber: Cumhuriyet Gazetesi - Ali AÇAR - 28 Ekim 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.