Aleviler 8 Kasım'da sokağa çıkıyor

Aleviler 8 Kasım'da sokağa çıkıyor

Aleviler 8 Kasım'da sokağa çıkıyor Aleviler, zorunlu din dersi uygulamasına son verilmesi, Alevi köylerine cami yaptırılmaması, Cem evlerine...

A+A-

Aleviler 8 Kasım'da sokağa çıkıyorAleviler 8 Kasım'da sokağa çıkıyor

Aleviler, zorunlu din dersi uygulamasına son verilmesi, Alevi köylerine cami yaptırılmaması, Cem evlerine "ibadet yeri" statüsü tanınması ve nüfus cüzdanlarındaki din hanesinin kaldırılması talepleri ile Kadıköy'de miting düzenlemeye hazırlanıyor.

Mitinge ilişkin Taksim Meydanı'nda basın açıklaması yapıldı. Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız ve beraberindekiler basın açıklaması sırasında "Diyanet kaldırılsın" yazılı pankart ve dövizler taşıdı. Basın açıklamasını yapan Federasyon Başkanı Ali Balkız, geçtiğimiz yıl 9 Kasım tarihinde Ankara Sıhhiye Meydanı'nda da benzer bir miting düzenlendiklerini ifade etti. Balkız şöyle konuştu;

"Cemevleri ve zorunlu din dersleri ile ilgili olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Danıştay ve Bölge İdare Mahkemelerinin verdiği kararlar hükümetin masasında durmaktadır. Mahkeme kararlarını yok saymak, uygulamamak anayasal bir suçtur. Taleplerimizin çözümü konusunda bir an evvel yol alınmalıdır. Bu nedenle Kadıköy Meydanı'nda 8 Kasım Pazar günü toplanarak eşit yurttaşlık hakkımızı isteyeceğiz."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Tunceli ziyareti sırasında cemevine de gittiğinin hatırlatılması üzerine Balkız, "Maalesef cemevinin kanunlarda bir yeri yok, imar yasasında da bir yeri yok. Yarın Diyanet İşleri Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı hakkında suç duyurusunda bulunsa şaşırmayacağız" diye konuştu.

Ali Balkız, kanser hastası hükümlü Güler Zere ile ilgili yaşanan son gelişmelere ilişkin ise "Güler Zere'nin son günlerini ailesinin yanında geçirecek olması sevindirici" dedi.

KAYNAK : Kenthaber.com - İHA - 06 Kasım 2009 Cuma

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.