Aleviler Afyon'da örgütleriyor

Aleviler Afyon'da örgütleriyor

Aleviler Afyon'da örgütleriyor ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİ AFYON ŞUBESİ AÇILIYORAlevi Kültür Dernekleri, Afyonkarahisar...

A+A-

Aleviler Afyon'da örgütleriyor Aleviler Afyon'da örgütleriyor

ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİ AFYON ŞUBESİ AÇILIYOR

Alevi Kültür Dernekleri, Afyonkarahisar Şube Başkanlığı açılıyor. Alevi Kültür Dernekleri Şube Başkanı Mustafa Güllü, amaçlarının Afyonkarahisar’daki tüm Alevi kardeşlerinin bir araya getirmek ve Alevi kültürünü en iyi şekilde yaşatmak olduğunu söyledi.

ALEVİ DEDELERİYLE BİR ARAYA GELECEKLER

Açılış öncesi bir açıklama yapan Alevi Kültür Derneği Şube Başkanı Mastafa Güllü,"Alevi kültürünü Afyonkarahisar da tanıtmak, ildeki Alevi dostlarımızı, canlarımızı bir araya getirip, Alevilik yolundaki bilgilerimizi dostlarımızla paylaşmak istiyoruz. Afyonkarahisar daki Alevi dedelerimizle beraber bir araya gelerek ilk etapta Afyonkarahisar ın şehir merkezinde bir Cem evi düzenlemek, her yıl Afyonkarahisar da yapılan etkinliklerde Alevilik anlayışını daha ön plana çıkarmak için, çalışmalar yapacağız" dedi.

HERKES DAVETLİ

Afyonkarahisar daki tüm insanlarla birlik ve beraberlik içinde en iyi şekilde yaşamımızı sürdüreceklerini belirten Güllü, İnsanlar arasında ırk, din, mezhep ayrılığı yapmadan hep beraber Türkiye Cumhuriyetinde yaşamaya devam edeceğimizi göstermek istiyoruz. Önce insana saygı, hoşgörü, içerisinde bu çalışmalarımıza devam edeceğiz diye konuştu. Açılışa tüm Alevi Sünni insanları davet ettiklerini belirten Güllü, açılışa Genel Merkez Semah ekibi ile çeşitli sanatçılarının da katılacağını sözlerine ekledi.

AFYONHABER.COM - 20 Ocak 2009 Salı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.