Aleviler AKP ye de CHP ye de tepkili

Aleviler AKP ye de CHP ye de tepkili

Aleviler AKP’ye de CHP’ye de tepkili Pendik Ramazanoğlu Mahallesi’nde Alevilerin gittiği bir kahvede AKP’nin açılımlarını konuştuk.Pendik...

A+A-

Aleviler AKP’ye de CHP’ye de tepkili Aleviler AKP’ye de CHP’ye de tepkili

Pendik Ramazanoğlu Mahallesi’nde Alevilerin gittiği bir kahvede AKP’nin açılımlarını konuştuk.

Pendik Ramazanoğlu Mahallesi’nde Alevilerin gittiği bir kahvede AKP’nin açılımlarını konuştuk. Mahalledeki Alevilerin çoğu seçimlerde CHP’ye oy vermiş, laiklik mitinglerine ya katılmış ya da bu mitingleri televizyondan canlı izlemiş.

Kahvenin sahibi olan İbrahim Ağcez, AKP’nin Alevilere ilişkin açıklamalarını olumlu buluyor. Erzincanlı bir Alevi olan Ağcez, CHP’nin şimdiye kadar Alevileri istismar ettiğini, Alevilere yönelik hiçbir şey yapmadığını söylüyor. “Şimdiye kadar Sünnilere yediriyorlardı biraz da Aleviler yesin” diyen Ağcez, “Aslında Aleviler bu tur şeylere karşı. Bu tur şeylerle din siyasete alet ediliyor” şeklinde konuşuyor.

‘Pişman oldum’

Ferit Özçifçi ise devletin önce ekonomiye, sağlığa ve insan ihtiyaçlarına para ayırmasını, ondan sonra dine ayırmasını istiyor. Başbakan Erdoğan’la eskiden komşu olduğunu ve AKP’ye oy verdiğini söyleyen Özçiftçi, Erdoğan’ın kendilerinin sorunlarıyla ilgilenmeyip nelerle uğraştığını söyleyerek oy verdiğine pişman olduğunu dile getiriyor.

Kayserili Sedat Demirtaş ise AKP’li vekillerin Alevilerle ilgili açıklamalarını doğru bulmuyor. İmam Bigün ise AKP’nin Alevi açılımını destekliyor. CHP’nin yıllardır Alevilerin oyunu aldığını ancak hiçbir şey yapmadığını söyleyen Bigün, cemevlerinde din görevlisi yetiştirilmesini istiyor.

Vural Elik ise devletin dini desteklemesinden zarar gelmeyeceğini ancak Alevi dedelerine para ayrılması işini doğru bulmadığını, paranın işin içine girdiğinde ibadetin bozuşacağını söylüyor.

(İstanbul / EVRENSEL) - 13 Ocak 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.