Aleviler: AKP'nin oyununa gelmeyeceğiz

Aleviler: AKP'nin oyununa gelmeyeceğiz

Aleviler: AKP’nin oyununa gelmeyeceğiz  ANKARA - Alevi örgütleri, Alevi Çalıştayı’nın son toplantısının başladığı saatlerde...

A+A-

Aleviler: AKP'nin oyununa gelmeyeceğizAleviler: AKP’nin oyununa gelmeyeceğiz 

ANKARA - Alevi örgütleri, Alevi Çalıştayı’nın son toplantısının başladığı saatlerde Ankara'da bir araya geldi. Balkız, "İlk çalıştayda işimiz bitti, "AKP’ye payanda olmayacağız" dedi.

Alevi Bektaşi Federasyonu'nun çağrısıyla bir araya gelen Alevi örgütleri, AKP Hükümeti'nin bugün gerçekleştirdiği son Alevi Çalıştayı’na ilişkin Mülkiyeliler Birliği'nde basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında ortak açıklamayı okuyan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, 'Alevi Çalıştayları' sürecinin 1 bir yıldır sürdüğünü hatırlatarak, AKP'nin genel karakterini bilmelerine rağmen, 'diyalogdan kaçmama ve sorunun çözümüne katkı sunma' umuduyla ilk çalıştaya katıldıklarını söyledi.

AKP ipe un serdi

Alevi ve Bektaşilerin görevinin ilk çalıştay sonunda bittiğini kaydeden Balkız, "AKP eğer gerçekten samimi olsaydı, bu çalışmalar çizelgesine hiç gerek duymaksızın; mahkeme kararlarını uygulamakla işe başlayabilirdi. Kimi genelgelerle, kimi kararnamelerle çözüm yolunda adımlar atabilirlerdi. Anayasal ve yasal değişikliklerin işaretini verebilirdi. AKP, bunları yapmak yerine, deyimin tam anlamıyla ipe un serdi" dedi.

Balkız, Alevilerin taleplerinin AKP, CHP ve MHP tarafından istismar konusu yapıldığını dile getirdi ve ekledi: "İş, 'Kim Alevileri daha çok seviyor?' polemiğine dönüştü. 'Başka kapıya git, başka kapıya' gibi meydan okumalarının malzemesi haline getirildi."

Alevi calıştaylarının son toplantısının AKP’nin parti kararlarını ürettiği Kızılcahaman’da bir otelde yapıldığını ifade eden Balkız, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun çalıştaylara hiç çağrılmadığını hatırlattı.

Sahte mutabakatları reddedeceğiz

Ali Balkız, bugünkü toplantıya ağırlıklı olarak Cem Vakfı üyelerinin katıldığına dikkat çekti ve Madımak Oteli’nin düzenlenerek 'Anı evi' haline getirilmesi planlarına tepki gösterdi. Balkız, açıklamasının devamında şunları ifade etti:

"AKP iktidarı yapacağı çalıştay aracılığıyla, Cemevlerini Kültür Bakanlığı'na bağlı 'Kütürevleri' konumuna indirgemeyi amaçlamaktadır. AKP'nin Alevileri kendine yedekleme çabasına ve Aleviliği Sünnilik içinde asimile etmesine izin vermeyeceğiz.

AKP'nin Kürt Açılımı'nın sonu, DTP'nin kapatılması; Roman açılımının sonu, Selendi'de ailelerin evlerinin başlarına yıkılması; demokratik açılımın sonu, işçilerin Türk-İş önündeki çadırları olmuştur. Alevi Açılımı da benzer şekilde hüsranla sonuçlanacaktır. Kızılcahamam'daki Termal Otel'de Alevi kamuoyunda hiçbir itibarı olmayan, yapay muhatap Cem Vakfı ile yapılan pazarlıklar bunun kanıtıdır.

AKP'nin tuzağına düşmeyeceğiz, AKP'nin oyununa gelmeyeceğiz. Ne dedelerimiz devletin maaşlı dedesi olacak, ne de zakirlerimiz şeriatçıların sazını çalacak. Sahte açılımları, sahte mutabakatları reddedeceğiz. Ülkemizin gerçekten laik ve demokratik bir ülke olması için dün olduğu gibi bugün de kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz."

Basın toplantısı Mamak Semah Ekibi gösterisi ile devam etti.

KAYNAK : Atılım - 28 Ocak 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.