Aleviler: AKP'nin oyununa gelmeyeceğiz

Aleviler: AKP'nin oyununa gelmeyeceğiz

Aleviler: AKP'nin oyununa gelmeyeceğiz  ANKARA (10.01.2008)-AKP’nin Alevi açılımı adı altında sunduğu plana Alevilerden tepki gelmeye...

A+A-

Aleviler: AKP'nin oyununa gelmeyeceğizAleviler: AKP'nin oyununa gelmeyeceğiz 

ANKARA (10.01.2008)-AKP’nin Alevi açılımı adı altında sunduğu plana Alevilerden tepki gelmeye devam ediyor. AKP'nin Muharrem ayı dolayısıyla 11 Ocak günü vermek istediği iftar yemeği bugün PSAKD ve ABF tarafından protesto edildi.

Basın toplantısına, ESP, DTP, EMEP, Aka-Der, Halkevleri, DİSK, KESK, Divriği Köy Derneği, 2 Temmuz, Tunceliler Köy Dernekleri, Tunceliler Vakfı ve Cem evleri destek verdi.

Yemeğe katılanlar 'Düşkün Aleviler'

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) adına konuşan Ali Yıldırım, “Hz.Hüseyin’in şahsında Aleviler nerede bir zülüm varsa zülümu yapanların her daim karşısında olmuşlardır” dedi. Yıldırım, AKP’nin Alevi yemeği adı altında Alevileri oyuna getirmeye çalıştıklarını ancak gerçek Alevilerin bu oyuna gelmeyeceklerini kaydetti. Yıldırım AKP’nin yaptığı bu yemeğe gidenleri son günlerde “Devşirme Aleviler” olarak adlandırdıklarını ancak bu sıfata şimdi de “Düşkün Aleviler” ismini de katacaklarını söyledi.

Hızırpaşa sofrasına oturanlar toplum önüne çıkamayacaklar

PSAKD Genel Başkanı Kazım Genç’de yaptığı açıklamada, AKP’nin Alevi açılımının Alevileri asimile ederek bitirme söylemi olduğunu kaydetti. “Sözümüz AKP’nin ‘Muharrem orucu iftarına’ katılacaklara ‘düşkünlük’ ihtiradır” diyen Genç, AKP’nin gerçek planının sözde Alevi açılımı adı altında Aleviliğin kültürel olarak bitirilmesini tasarladığını kaydetti. AKP’nin Alevilere bir elbise biçtiğini ancak biçilen bu elbisenin Alevilere uygun olmadığını belirten Genç, AKP’nin kendilerini Hızır Paşa sofrasına ikram ettiklerini oysa Alevilerin Pir Sultan’ın sofrası dışında hiçbir sofrayı kabul etmeyeceklerini söyledi.

Genç, “Alevi toplumu 1970 yılında Demirel hükümetine güvenoyu veren 5 Alevi dedesini düşkün ilan etmiş ve bu kişiler bir daha toplum önüne çıkamamışlardır. Bu iftara gidenlerin sonu da bundan farklı olmayacaktır” dedi.

Alevi dedesi Mehmet Beydilli “Hızır Paşa Sofrasında Oturmayalım” dedi. Beydilli yaptığı açıklamada, AKP’nin Muharrem iftarını düzenleme biçim ve tarzının oldukça sorunlu olduğunu kaydederek, AKP’nin gerçek amacının Alevilerden devşirme Alevilerden bir “arka bahçe” yaratmak olduğunu ifade etti. Beydilli son olarak, bu AKP’nin düzenlediği iftara katılacak olan Alevilerin “Düşkünlük Yaptırımı” ile karşı karşıya geleceklerini de sözlerine ekledi.

10 Ocak 2008 - ATILIM
http://www.atilim.org/

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.